Selecționerul Angliei s-a arătat extrem de motivat înaintea semifinalei cu Danemarca de la Euro 2020. Gareth Southgate a spus că echipa sa nu se va mulțumi doar cu prezența în semifinale, chiar dacă la ediția din 2018 a Cupei Mondiale accederea în penultimul act al competiției a fost considerată o performanță.
Antrenorul a punctat că, deși înainte de startul Euro 2020 credea că ratarea semifinalelor ar fi considerată un eșec, acum își dorește să ajungă în finală, depășind realizările din ultimii ani.
"Ceea ce este interesant pentru noi, este faptul că nu ne vom mai mulţumi cu o semifinală, în timp ce în urmă cu trei ani, chiar dacă decepţia a fost mare, exista sentimentul că este un mare progres.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Ar mai trebui să intre naționale precum San Marino în "groapa cu lei"?
16/11/2021 LA 10:54
Noi am egalat ce am realizat acolo, dar nu va fi suficient pentru a mulţumi echipa. Este un semn pozitiv. Am atins de două ori semifinalele, deci etapa următoare este să mergem mai departe", a declarat Gareth Southgate la conferința de presă.
Dacă va trece de Danemarca, Anglia va fi pentru prima dată în istorie în finala unui Campionat European, precedentele ocazii în care englezii ar fi putut evolua cu trofeul pe masă fiind la edițiile din 1968 și 1996, când echipa a pierdut în semifinale în fața Iugoslaviei, respectiv a Germaniei.

Hațegan, rezervă pe Wembley

Ovidiu Hațegan va fi arbitru de rezervă în partida dintre Anglia și Danemarca, care va fi condusă la centru de olandezul Danny Makkelie, care îi va avea ca asistenți pe Hessel Steegstra și Jan de Vries. Hațegan va fi al patrulea oficial al meciului, postură în care a mai fost de 3 ori la acest turneu final, în duelurile dintre Țara Galilor - Danemarca, Elveția - Spania și Portugalia - Franța.
Meciul dintre Anglia și Danemarca, din semifinalele Euro 2020, este programat miercuri, de la ora 22:00. Prima semifinală a Campionatului European, Italia - Spania, are loc marți, de la ora 22:00.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Harry Kane s-a dezlănțuit și l-a pus în "dificultate" pe Gareth Southgate în fața lui Wayne Rooney
16/11/2021 LA 08:34
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Harry Kane a doborât mai multe recorduri, după ce a marcat de 4 ori într-o repriză pentru Anglia
15/11/2021 LA 21:03