Gianluigi Donnarumma a fost unul dintre eroii Italiei de la Euro 2020. Pentru prestațiile sale, portarul a primit titlul de Cel mai bun fotbalist de la Campionatul European.
După finala de pe Wembley, tânărul fotbalist, care va semna în următoarele zile cu PSG, a fost lăudat de unul dintre cei mai importanți portari din istoria echipei naționale a Italiei. Dino Zoff, care a fost titularul 'Squadrei Azzurra' în 1968, când Italia a câștigat primul său titlu european, a declarat pentru Il Messaggero că Donnarumma are șanse mari de a ajunge cel mai bun portar din lume, expunându-i calitățile.
"A fost excelent și reactiv la cele acele două penalty-uri, la fel ca în semifinală. Și a dat mereu siguranță, a fost sigur, rece. Gigio are calități indiscutabile. E atletic, are reflexe extraordinare, în plus are această statură de uriaș.
Serie A
Ionuț Radu, printre cei mai buni tineri portari din Europa! Cifrele impresionante ale românului
20/10/2022 LA 11:11
Dacă poate deveni numărul 1 în lume? Are, cu siguranță, calitățile pentru asta. Să așteptăm atunci, să-l urmărim, să vedem ce poate deveni. Totul va depinde de el.
A fost emoționant să-i văd pe 'azzurri' câștigând un Campionat European după 53 de ani. Echipa a jucat bine de la început până la sfârșit. Toți au avut merite uriașe, mai ales Mancini", a declarat Dino Zoff.

Donnarumma n-a știut când să se bucure

Gianluigi Donnarumma, care a apărat penalty-urile executate de Sancho și Saka, a încasat doar 4 goluri la Euro 2020, toate în fazele eliminatorii. După ce a ajuns în Italia, portarul a fost întrebat de ce nu s-a bucurat după penalty-ul lui Bukayo Saka.
"N-am înțeles nimic. Mă prăbușisem deja pe gazon când am văzut că Jorginho a ratat, crezusem c-am pierdut. După ce am apărat, am mers și am văzut că VAR-ul a aprobat, apoi am văzut că ai mei coechipierii au început să alerge către mine, atunci am înțeles totul. Eu nu m-am bucurat pentru că n-am știut că am câștigat", a recunoscut Donnarumma.
Ligue 1
PSG a câștigat și pe terenul lui Lyon! Messi a adus a 7-a victorie a echipei lui Galtier în Ligue 1
18/09/2022 LA 20:47
Ligue 1
Lot stelar pentru Galtier la PSG! Cum arată 2 echipe de start impresionante pe care le poate alinia
26/07/2022 LA 16:09