Ziua de sâmbătă a fost una teribilă pentru fiecare iubitor de fotbal din lume. Toţi am asistat cu îngrijorare şi emoţie la clipele dramatice, în care medicii se luptau să îl readucă la viaţă pe Eriksen, marele jucător al Danemarcei şi al lui Inter.
Din fericire, s-a intervenit la timp, mijlocaşul e în afara oricărui pericol, chiar dacă există semne de întrebare cu privire la posibilitatea acestuia de a mai juca fotbal.

Jens Kleinefeld, medicul care l-a resuscitat, interviu pentru Fox Sports

Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Unul dintre eroii care au reuşit să îl salveze pe danez a fost Jens Kleinefeld, medicul german care s-a ocupat de defibrilare. Într-un interviu pentru Fox Sports, doctorul a dezvăluit cum a decurs procedura, dar şi care au fost primele cuvinte ale lui Eriksen după ce şi-a revenit. El a conştientizat imediat că a suferit un infarct şi nu înţelegea cum poate să treacă prin aşa ceva la doar 29 de ani.
"După 30 de secunde de când am început resuscitarea, Eriksen şi-a deschis ochii şi am început să vorbesc cu el", a rememorat doctorul german, într-un interviu pentru sursa citată.
"A fost un moment emoţionant, pentru că în multe din aceste cazuri urgente se ajunge prea târziu la pacinent şi pronosticul de salvare e mult mai scăzut. "Te-ai întors printre noi?", i-am spus. "Da, m-am întors. Pentru numele lui Dumnezeu, am doar 29 de ani", mi-a răspuns. Ne-am temut că îl vom pierde, dar am reuşit să îl salvăm", a mai spus Kleinefeld.
Christian Eriksen va fi supus unei intervenţii chirugicale pentru a-i fi implantat un defibrilator intern. Danny Blind, fundaşul lui Ajax şi al Olandei joacă având un astfel de dispozitiv, după ce s-a prăbuşit la pământ anul trecut, în timpul unui amical.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11