Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Producătorii meciului Danemarca-Finlanda, acuzați pentru difuzarea imaginilor dramatice cu Eriksen

Nicu Savin

Actualizat 13/06/2021 la 01:49 GMT+3

Drama trăită de Christian Eriksen în timpul partidei Danemarca - Finlanda de la EURO 2020 a făcut înconjurul lumii în ultimele ore. Decizia producătorilor partidei de a transmite live imaginile cu danezul în timp ce era resuscitat de medici pe gazon a fost aspru criticată la scară largă.

Jucătorii Danemarcei, făcând un zid în jurul locului în care Eriksen era resuscitat de medici, după ce s-a prăbușit pe gazon în timpul meciului Danemarca - Finlanda

Credit imagine: Getty Images

Christian Eriksen a fost subiectul unui episod dramatic în timpul meciului dintre Danemarca și Finlada de la Campionatul European. În minutul 42 al partidei, mijlocașul s-a prăbușit pur și simplu pe gazon și a rămas inconștient.
Medicii l-au resuscitat minute în șir și au reușit să-l stabilizeze, după care l-au transportat la un spital din Copenhaga, iar starea sa este bună, așa cum susțin foarte multe surse apropiate fotbalistului.
Panica și disperarea i-a cuprins pe toți cei implicați în acele momente, iar producătorii meciului au transmis aceste stări și în casele milioanelor de oameni care privea meciul la TV.
Decizia celor care se ocupau de transmisiune de a difuza în direct acele momente groaznice a fost criticată la scară largă în mediul on-line. Mai mult decât atât, producătorii au fost total neinspirați când au pus camerele pe soția lui Eriksen, care a coborât pe gazon în acel moment dramatic.
Jucătorii danezi au fost nevoiți să facă un zid în jurul locului în care Eriksen era întins pe gazon și resuscitat de medici, pentru a nu permite camerelor să surprindă momentul. Fanii din tribune au oferit și ei o mână de ajutor, oferindu-le jucătorilor câteva steaguri pentru a acoperi cât mai bine aceas zonă a terenului.

BBC și-a cerut scuze pentru că a continuat să difuzeze imagini cu drama lui Eriksen

Reproșurile față de producătorii transmisiunii au curs în valuri în mediul on-line. Multă lume s-a întrebat de ce atunci când un spectator intră pe teren, imaginile cu acesta nu sunt difuzate, iar în acele momente dramatice totul a fost transmis în toată lumea.
În Anglia, meciurile de la EURO sunt transmise de BBC, iar radiodifuzorul a primit foarte multe plângeri pentru că a continuat să difuzeze imagini cu clipele de groază prin care trecea Eriksen.
La circa 2 ore după nefericitul episod, cei de la BBC și-au cerut scuze: "Ne cerem scuze față de oricine a fost supărat de imaginile difuzate. Acoperirea în stadion este controlată de UEFA, în calitate de radiodifuzor gazdă, și, de îndată ce meciul a fost suspendat, ne-am eliminat acoperirea cât mai repede posibil."
Gary Lineker, expert BBC a adăugat: "Toată lumea de la BBC speră că Eriksen își va reveni complet. Desigur, ne cerem scuze față de oricine a fost supărat de imaginile difuzate."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo