Christian Eriksen a fost subiectul unui episod dramatic în timpul meciului dintre Danemarca și Finlada de la Campionatul European. În minutul 42 al partidei, mijlocașul s-a prăbușit pur și simplu pe gazon și a rămas inconștient.
Medicii l-au resuscitat minute în șir și au reușit să-l stabilizeze, după care l-au transportat la un spital din Copenhaga, iar starea sa este bună, așa cum susțin foarte multe surse apropiate fotbalistului.
Panica și disperarea i-a cuprins pe toți cei implicați în acele momente, iar producătorii meciului au transmis aceste stări și în casele milioanelor de oameni care privea meciul la TV.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Decizia celor care se ocupau de transmisiune de a difuza în direct acele momente groaznice a fost criticată la scară largă în mediul on-line. Mai mult decât atât, producătorii au fost total neinspirați când au pus camerele pe soția lui Eriksen, care a coborât pe gazon în acel moment dramatic.
Jucătorii danezi au fost nevoiți să facă un zid în jurul locului în care Eriksen era întins pe gazon și resuscitat de medici, pentru a nu permite camerelor să surprindă momentul. Fanii din tribune au oferit și ei o mână de ajutor, oferindu-le jucătorilor câteva steaguri pentru a acoperi cât mai bine aceas zonă a terenului.

BBC și-a cerut scuze pentru că a continuat să difuzeze imagini cu drama lui Eriksen

Reproșurile față de producătorii transmisiunii au curs în valuri în mediul on-line. Multă lume s-a întrebat de ce atunci când un spectator intră pe teren, imaginile cu acesta nu sunt difuzate, iar în acele momente dramatice totul a fost transmis în toată lumea.
În Anglia, meciurile de la EURO sunt transmise de BBC, iar radiodifuzorul a primit foarte multe plângeri pentru că a continuat să difuzeze imagini cu clipele de groază prin care trecea Eriksen.
La circa 2 ore după nefericitul episod, cei de la BBC și-au cerut scuze: "Ne cerem scuze față de oricine a fost supărat de imaginile difuzate. Acoperirea în stadion este controlată de UEFA, în calitate de radiodifuzor gazdă, și, de îndată ce meciul a fost suspendat, ne-am eliminat acoperirea cât mai repede posibil."
Gary Lineker, expert BBC a adăugat: "Toată lumea de la BBC speră că Eriksen își va reveni complet. Desigur, ne cerem scuze față de oricine a fost supărat de imaginile difuzate."
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11