Fanii Angliei au adoptat refrenul ”Football s coming home” (”Fotbalul vine acasă”) la Euro 2020 iar naționala Angliei a ajuns până în semifinalele turneului, creând astfel o stare de optimism deosebită printre fanii englezi.
La conferința de presă de dinaintea partidei, Kasper Schmeichel a profitat de ocazie pentru a le aminti britanicilor de acest lucru. "It's coming home" e arhicunoscutul slogan al englezilor înainte de fiecare turneu final, cu referire la faptul că trofeul va veni acasă, în țara care a inventat fotbalul.
Întrebat dacă în acest an trofeul continental "va veni acasă" , portarul danez a răspuns plin de ironie: "A fost vreodată acasă? L-ați câștigat vreodată?".
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Jurnaliștii englezi au replicat că acest lucru s-a întâmplat în 1966, dar Schmeichel a reacționat imediat: "Aceea nu a fost Cupa Mondială?", stârnind amuzamentul celor prezenți.

Reacția lui Harry Kane

”Are dreptate, la această competiție nu a venit acasă. Dar suntem într-o poziție grozavă, mai avem două meciuri. Este important să ne concentrăm pe meci și pe ce putem noi face. Știm că dacă vom face tot ce trebuie va fi destul”, a declarat Kane.
Mondialul din 1966 este singurul turneu final major câștigat de Anglia, iar fanii așteaptă de atunci un nou succes. Deși au avut mereu generații fantastice, englezii au dezamăgit la mondiale și europene. De altfel, semifinala din acest an este prima pe care britanicii o vor disputa la un EURO după 25 de ani, ei pierzând în ultimul act din 1996 în fața Germaniei, la penalty-uri, lovitura decisivă fiind atunci ratată chiar de selecționerul de acum, Gareth Southgate
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11