Articol scris de Răzvan Cîrceag
Marele trofeu EURO 2020 a mers la Roma în acest an, după ce Italia s-a impus în fața Angliei la loviturile de departajare. Totul s-a întâmplat pe Wembley, în fața a peste 60.000 de suporteri englezi. Englezii au fost învinși la loviturile de departjare, după ce trei dintre jucătorii trimiși în teren de Gareth Southgate (Rashford, Sancho și Saka) au ratat de la punctul cu var. Dintre aceștia, Saka a fost cel care a ratat penalty-ul cu numărul 5, care a fost și decisiv.
Roy Keane a criticat alegerea făcută de Southgate. Explicația fiind că pe umerii unui tânăr de 19 ani a fost lăsată o responsabilitate mult prea mare. Saka nu execută penalty-uri nici la echipa de club, Arsenal, și a fost lăsat să execute acum, la naționala Angliei, într-un moment crucial.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Mancini surprinde, după ce Italia a ratat calificarea directă la Cupa Mondială: "Câștigăm trofeul!"
27/12/2021 LA 17:36
"Dacă ești (Raheem) Sterling sau (Jack) Grealish, nu poți să stai acolo și să ai un copil mic care să meargă pentru un penalty, în fața ta, nu poți. Nu poți lăsa un tânăr timid de 19 ani să fie în fața ta. Au mult mai multă experiență, Sterling a câștigat trofee, au trebuit să meargă în fața tânărului și să stea drepți, ar fi trebuit să iasă în fața copilului și să execute penalty-ul", a declarat Keane pentru ITV, citat de Skysports.

Gareth Southgate: "Penalty-urile ratate sunt responsabilitatea mea"

Gareth Southgate a declarat după finală că responsabilitatea îi aparține în totalitate, iar că penalty-urile ratate de Rashford, Sancho și Saka ar trebui să-i fie atribuite lui deoarece el i-a nominalizat: "Suntem extrem de dezamăgiți. Jucătorii au dat tot ce au avut mai bun pe teren și au încercat să facă orice pentru victorie. Ei nu pot fi trași la răspundere, datorită lor am ajuns mai departe decât am fost într-un timp foarte îndelungat, dar este extrem de dezamăgitor că nu am putut câștiga.
Penalty-urile ratate sunt responsabilitatea mea. Nimeni nu e de capul lui aici. Faptul că s-au ratat trei lovituri de departajare este vina mea. Am fost foarte bine pregătiți, am început meciul foarte bine, dar băieții nu au reușit să transforme loviturile de la 11 metri în această seară. E o seară extrem de grea pentru noi, șansa de a câștiga trofee este rară, însă băieții ar trebui să fie mândri de ce au reușit la acest campionat. Sunt sigur că în câteva zile vom fi capabili să privim spre părțile pozitive", a spus Southgate imediat după finală.
Fotbal
2021 în Sport | Povestea naționalei Italiei. De la agonia ultimului Mondial la extazul de la Euro
23/12/2021 LA 13:34
Fotbal
România a coborât 7 locuri în clasamentul FIFA în 2021! Cum arată top 10 cele mai bune naționale
23/12/2021 LA 11:55