Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roy Keane dă de pământ cu englezii după finala EURO 2020: "Nu poți lăsa un tânăr timid de 19 ani!"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 12/07/2021 la 10:40 GMT+3

Anglia a pierdut împotriva Italiei la loviturile de departajare. Gareth Southgate, selecționerul Angliei, este criticat pentru modul în care a ales lista executanților la 11 metri. Unul dintre critici este legendarul Roy Keane.

Bukayo Saka

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Răzvan Cîrceag
Marele trofeu EURO 2020 a mers la Roma în acest an, după ce Italia s-a impus în fața Angliei la loviturile de departajare. Totul s-a întâmplat pe Wembley, în fața a peste 60.000 de suporteri englezi. Englezii au fost învinși la loviturile de departjare, după ce trei dintre jucătorii trimiși în teren de Gareth Southgate (Rashford, Sancho și Saka) au ratat de la punctul cu var. Dintre aceștia, Saka a fost cel care a ratat penalty-ul cu numărul 5, care a fost și decisiv.
Roy Keane a criticat alegerea făcută de Southgate. Explicația fiind că pe umerii unui tânăr de 19 ani a fost lăsată o responsabilitate mult prea mare. Saka nu execută penalty-uri nici la echipa de club, Arsenal, și a fost lăsat să execute acum, la naționala Angliei, într-un moment crucial.
"Dacă ești (Raheem) Sterling sau (Jack) Grealish, nu poți să stai acolo și să ai un copil mic care să meargă pentru un penalty, în fața ta, nu poți. Nu poți lăsa un tânăr timid de 19 ani să fie în fața ta. Au mult mai multă experiență, Sterling a câștigat trofee, au trebuit să meargă în fața tânărului și să stea drepți, ar fi trebuit să iasă în fața copilului și să execute penalty-ul", a declarat Keane pentru ITV, citat de Skysports.

Gareth Southgate: "Penalty-urile ratate sunt responsabilitatea mea"

Gareth Southgate a declarat după finală că responsabilitatea îi aparține în totalitate, iar că penalty-urile ratate de Rashford, Sancho și Saka ar trebui să-i fie atribuite lui deoarece el i-a nominalizat: "Suntem extrem de dezamăgiți. Jucătorii au dat tot ce au avut mai bun pe teren și au încercat să facă orice pentru victorie. Ei nu pot fi trași la răspundere, datorită lor am ajuns mai departe decât am fost într-un timp foarte îndelungat, dar este extrem de dezamăgitor că nu am putut câștiga.
Penalty-urile ratate sunt responsabilitatea mea. Nimeni nu e de capul lui aici. Faptul că s-au ratat trei lovituri de departajare este vina mea. Am fost foarte bine pregătiți, am început meciul foarte bine, dar băieții nu au reușit să transforme loviturile de la 11 metri în această seară. E o seară extrem de grea pentru noi, șansa de a câștiga trofee este rară, însă băieții ar trebui să fie mândri de ce au reușit la acest campionat. Sunt sigur că în câteva zile vom fi capabili să privim spre părțile pozitive", a spus Southgate imediat după finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo