Articol scris de Răzvan Circeag
Anghel Iordănescu a făcut o declarație destul de acidă la adresa lui Mircea Lucescu, după ce acesta a venit cu propunerea ca Marco Rossi, actualul antrenor al naționalei Ungariei, să preia banca naționalei României.
"E cea mai mare prostie pe care o putea spune Mircea Lucescu! Chiar nu mă așteptam să facă o asemenea afirmație. Ce poate să garanteze antrenorul actual al Ungariei? S-a mai făcut o greșeală cu Daum, a fost cea mai mare eroare pe care a făcut-o Federația. În primul rând, Mircea Lucescu a făcut această afirmație doar din punctul de vedere al relației pe care o are cu respectivul selecționer. Deocamdată, fotbalul românesc are nevoie de un selecționer valoros, cu experiență, dar român, care cunoaște foarte bine competiția noastră internă, tradiția, jucătorii. Din punctul meu de vedere, fotbalul românesc a avut posibilitatea să-i angajeze în perioada asta pe Gică Hagi, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu”, a declarat Iordănescu la Digi Sport.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
IERI LA 13:09

Lucescu îl taxează pe Anghel Iordănescu

Ulterior, antrenorul lui Dinamo Kiev a venit cu un răspuns pentru “Tata Puiu” pe care îl taxează frontal și își susține în continuare fostul elev de la Brescia: "Rossi e un băiat care a făcut performanţe extraordinare. Sunt o mulţime de oameni care n-au ce face şi comentează declaraţiile altora. Nimeni nu se va lua după mine, eu l-am lăudat pe Rossi pentru că este foarte serios şi are rezultate. Eu nu sunt cel care decide selecţionerul, am dat o sugestie.
Sunt unii care stau acasă, n-au ce face, ascultă o declaraţie şi apoi dau o replică. Nici nu mă interesează cine a vorbit (n.r întrebat de reacţia lui Anghel Iordănescu). Acum urmează cantonamentul, la început doar cu jucătorii tineri, să văd ce valoarea au. Pe 24 iulie avem Supercupa Ucrainei cu Şahtior", a spus Lucescu pe aeroport, intervievat de reporterii prezenți.

Cine este Marco Rossi

Antrenorul italian este omul momentului în fotbalul maghiar, după ce a reușit să îi califice pe aceștia la EURO 2020 și să presteze un joc decent, având în vedere grupa extrem de puternică în care se află Ungaria. În primul meci, ungurii au pierdut la scor în fața campioanei en-titre, Portugalia, însă au cedat abia pe final, iar în următorul meci au reușit o remiză importantă în fața campioanei mondiale, Franța. În următoarea etapă, ultima din faza grupelor, vor întâlni selecționata Germaniei.
Lucescu și Rossi se cunosc din perioada Brescia, când actualul selecționer al Ungariei era jucător sub comanda lui Mircea Lucescu.
12 trofee a câștigat Anghel Iordănescu în cariera de antrenor, iar ca selecționer al României a reușit 4 calificări la turneele finale: 2 la Mondiale (1994, 1998), 2 la Europene (1996, 2016).
Mircea Lucescu a reușit să cucerească ca antrenor un număr impresionant de 35 de trofee, fiind depășit doar de legendarul Sir Alex Ferguson, cu 49 de trofee.
Romanian Liga I
Un titular de la CFR Cluj și-a prelungit contractul! Lovitura dată de echipa lui Dan Petrescu
13/01/2022 LA 09:10
Romanian Liga I
EXCLUSIV | Un fotbalist de la CFR Cluj are oferte din Germania și Spania! Reacția lui Dan Petrescu
12/01/2022 LA 13:49