articol de Răzvan Circeag
Danemarca a reușit o performanță remarcabilă și a terminat cu fruntea sus EURO 2020. După semifinala cu Anglia, cel mai probabil, pe danezi îi încearcă două sentimente puternice: unul de mândrie, iar celălalt de dezamăgire.
Danezii ar fi avut o șansă mare să se califice în finală, dar totul s-a terminat în prelungirile partidei, după ce Angliei i-a fost acordat un penalty controversat. Scorul final a fost 2-1 pentru englezi și nordicii au trebuit să părăsească competiția.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Selecționerul Danemarcei: ”Nu poți să fii eliminat așa”

Într-un interviu acordat pentru ESPN, Kasper Hjulmand a vorbit despre partida disputată împotriva Angliei și a dezvăluit că accidentările i-au dat mari bătăi de cap pe Wembley. Nicio schimbare nu a fost tactică, toate au fost făcute din cauza accidentărilor.
În prelungiri, danezii au jucat în 10, după ce Mathias Jensen s-a accidentat, iar selecționerul nu mai avea schimbări la dispoziție.
"Nu poți să fii eliminat așa, anumite lucruri nu ar trebui să se întâmple. Simt amărăciune. Acea lovitură de pedeapsă a decis jocul. Cine știe ce s-ar fi întâmplat fără acel penalty, sunt supărat. Niciuna dintre primele cinci schimbări nu a fost tactică, a trebuit să fac schimbări pentru că jucătorii erau accidentați. Am trecut prin atât de multe... Sunt foarte recunoscător întregii națiuni. Aveam nevoie de această iubire, de acest sprijin, de acea empatie. Din păcate, nu am ajuns la final, dar viitorul nostru este plin de speranță și încredere. Nu doar viitorul Danemarcei, ci al tuturor celor care i-au văzut pe băieți luptând la acest turneu. Luptând prin întuneric spre lumină și stând în picioare pe Wembley până când s-au prăbușit după o decizie pe care puțini o înțeleg", a declarat selecționerul Danemarcei pentru publicația ESPN.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11