Gareth Southgate a avut de luat o decizie dificilă în urma amicalului câștigat duminică seara contra României. Mai exact, selecționerul naționalei Albionului trebuia să decidă ce fotbalist îi va lua locul în lotul final pentru EURO lui Trent Alexander Arnold, care nu va putea juca la turneul final din cauza unei accidentări suferite în meciul cu Austria de săptămâna trecută.
Cum lipsa lui Arnold nu reprezintă o mare problemă pentru Anglia, deoarece pe postul de fundaș dreapta sunt alți 3 fotbaliști care pot fi folosiți în orice moment (Reece James, Kyle Walker și Kieran Trippier), Southgate l-a selectat în lotul final pe Ben White, fundașul central al celor de la Brighton.
https://i.eurosport.com/2021/06/07/3147939.jpg
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Ben White, înlocuitorul lui Alexander Arnold în lotul Angliei pentru EURO

White a fost integralist în meciul contra României și a avut o evoluție apreciată în Anglia, iar Southgate a decis să-l includă în lotul pentru turneul final, pentru a fi complet acoperit la nivelul fundașilor centrali, unde Harry Maguire a avut ceva probleme medicale în ultima vreme și nu se știe cât va rezista la o asemenea competiție.
Conform jurnaliștilor de la Daily Mail, White a fost selectat în detrimentul lui Jesse Lingard și al lui James Ward-Prowse, ceilalți doi jucători despre care presa din Albion scrisese că i-ar putea locul lui Alexander Arnold.
Meciul cu România a fost abia al doilea pentru White la prima reprezentativă a Angliei, el debutând în amicalul cu Austria, când a jucat ultimele 20 de minute.
Convocarea lui Ben White la naționala Angliei nu este deloc întâmplătoare. Fundașul de 23 de ani a impresionat în ultimele 2 sezoane în Premier League și marile cluburi și-au manifestat interesul pentru serviciile sale, dar Brighton cere un preț uriaș și granzii au preferat să mai aștepte.
White a ajuns la Brighton de la o vârstă fragedă, fiind adus de "pescăruși" de la Academia lui Southampton. Cota sa de piață este momentan de 28 de milioane de €, iar contractul său cu Brighton este valabil până în 2024.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11