Suedia venea la meciul cu Slovacia după un rezultat excelent. Nordicii au reușit un egal cu Spania în prima etapă în ceea ce nu a fost neapărat cel mai spectaculos mod cu putință. Totuși, egalul îi aducea pe suedezi la acest meci dintr-o poziție excelentă. O victorie ar fi adus șanse uriașe de calificare.
Cu toate acestea, prima repriză a partidei nu a reflectat asta. Chiar dacă suedezii au controlat în mare parte posesia, totul a fost degeaba pentru că nu au reușit să pună cu adevărat în pericol poarta adversă.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
În primele 45 de minute, suedezii au reușit un singur șut pe poartă. Slovacii niciunul. Este destul de ușor de imaginat doar din această statistică faptul că a fost una dintre reprizele care nu vor rămâne în istoria Campionatului European. Ambele echipei păreau mai preocupate să nu primească gol decât să marcheze. Cumva de înțeles la slovaci, cei care aveau deja trei puncte după victoria surprinzătoare în fața Poloniei în prima etapă.
Slovacii au suferit însă pentru că nu au avut un atacant get beget pe teren iar Hamsik a fost nevoit să se retragă constant pentru a putea primi pase folositoare.
În repriza a doua suedezii au intensificat presiunea iar ocaziile au devenit din ce în ce mai mari, cel mai periculos fiind desigur vârful celor de la Real Sociedad, Alexander Isak. Cu toate acestea, nu el a fost cel care a adus deschiderea de scor.
În minutul 75, Dubrakva, cel care făcuse un meci excelent până atunci, l-a faultat în careu pe Quaison iar arbitrul nu a ezitat și a arătat punctul cu var. Emil Forsberg, vârful lui RB Leipzig, a transformat impecabil, în ciuda faptului că Dubravka a nimerit colțul. Execuția a fost mult prea puternică.
În cele din urmă, suedezii s-au impus și au preluat conducerea grupei cu patru puncte, în timp ce Slovacia rămâne cu trei puncte după două etape. Spania va juca mâine cu Polonia.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11