Articol scris de Răzvan Cîrceag
Marele trofeu EURO 2020 a mers la Roma în acest an, după ce Italia s-a impus în fața Angliei la loviturile de departajare. Totul s-a întâmplat pe Wembley, în fața a peste 60.000 de suporteri englezi.
Deși Anglia a început extrem de puternic partida, marcând în minutul 2 cel mai rapid gol din istoria finalelor EURO, și-au pierdut ritmul bun la fel de repede. După golul fulgerător înscris de Luke Shaw, Italia era în corzi și părea că Anglia o să continue agresiv. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar meciul s-a echilibrat la fel de rapid. Ba mai mult, meciul a continuat fără faze periculoase pentru niciuna dintre naționale.
International friendlies
Chiellini și-a anunțat retragerea de la națională! Care va fi ultimul meci în tricoul Italiei
26/04/2022 LA 09:30
Fostul internațional Gary Lineker a criticat modul în care naționala antrenată de Gareth Southgate a gestionat această partidă. Fostul fotbalist e de părere că "Leii" ar fi trebuit să fie mult mai curajoși și mult mai ofensivi: "Cred că în viitor, Anglia trebuie să găsească o metodă de a fi mult mai setată pe atac. Mai curajoasă în posesie și să aducă mai mulți oameni în față. Avem talentul necesar pentru a speriat echipele, dar în prezent, părem prea speriați ca să eliberăm acel talent", a declarat Lineker.

Gareth Southgate, criticat și de Roy Keane

Englezii au fost învinși la loviturile de departjare, după ce trei dintre jucătorii trimiși în teren de Gareth Southgate (Rashford, Sancho și Saka) au ratat de la punctul cu var. Dintre aceștia, Saka a fost cel care a ratat penalty-ul cu numărul 5, care a fost și decisiv.
Roy Keane a criticat alegerea făcută de Southgate. Explicația fiind că pe umerii unui tânăr de 19 ani a fost lăsată o responsabilitate mult prea mare. Saka nu execută penalty-uri nici la echipa de club, Arsenal, și a fost lăsat să execute acum, la naționala Angliei, într-un moment crucial.
"Dacă ești (Raheem) Sterling sau (Jack) Grealish, nu poți să stai acolo și să ai un copil mic care să meargă pentru un penalty, în fața ta, nu poți. Nu poți lăsa un tânăr timid de 19 ani să fie în fața ta. Au mult mai multă experiență, Sterling a câștigat trofee, au trebuit să meargă în fața tânărului și să stea drepți", a declarat Keane pentru ITV, citat de Skysports.
Cupa Mondială FIFA
Cine are cele mai mari șanse să devină golgheterul CM din Qatar! Mbappe, doar al treilea
04/04/2022 LA 07:07
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Jorginho nu și-a revenit după ratarea calificării cu Italia la CM din Qatar! Ce mesaj a postat
01/04/2022 LA 08:02