articol de Ștefan Toma
Ajunsă la cota 11 la acest turneu, naționala condusă de Luis Enrique se află la numai 1 gol de a egala propiul record de goluri marcate la un turneu final, performanță reușită atât în 2008, cât și în 2012, turnee în care Spania a fost încoronată Campioană Europeană.
Managerul Luis Enrique a fost nevoit ca la acest turneu să construiască o națională cu mai puține vedete ca în anii trecuți și care la mijloc îl are integralist pe tânărul Pedri. Cu această echipă, Spania nu a avut un debut convingător, a reușit numai 2 puncte în primele două confruntări împotriva Suediei și Poloniei, meciuri în care a marcat un singur gol. După jocul practicat în grupe, fanii spanioli s-au aprins și au început să facă gesturi necugetate. Criticile în social media au fost foarte multe, dar au recurs și la amenințări împotriva jucătorilor. Atacantului Alvaro Morata i-au fost transmise mesaje în care era amenințată integritatea familiei sale.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Luis Enrique, despre meciul cu Croația

Selecționerul „Furiei roja”, cel care în trecutul său de fotbalist a făcut trecerea de la Real Madrid la Barcelona, un lucru neacceptat de fanii spanioli, a știut cum să managerieze acestă situație tensionată între fani și jucători:
Este o situație prea serioasă, prea gravă pentru ca să fie trecută cu vederea. Este un act criminal care trebuie investigat de poliție.Sper ca poliția să ia măsuri pentru ca astfel de incidente să numai aibă loc!
Meciul împotriva Croației, de aseară, a debutat cu o nouă fază tensionată, atunci când în minutul 20, tânărul Pedri a trimis o pasă înapoi, însă portarul Unai Simon a greșit preluarea și astfel vicecampioana mondială a deschis scorul. După ce spaniolii au revenit în joc și au ajuns să conducă 3-1, pe finalul meciului au mai primit o nouă lovitură și au fost egalați, 3-3, astfel meciul a ajuns în prelungiri. Antrenorul spaniolilor și-a păstrat mintea lucidă și a oferit jucătorilor săi indicațiile necesare pentru a câștiga meciul înainte de penaltyuri. Atacantul amenințat de fani, Morata a fost cel care a adus-o pe Spania din nou în avantaj, în minutul 100, iar jucătorul introdus de Enrique în minutul 88, Oyarzabal a închis tabela în minutul 103, scor final 5-3. Al doilea meci în care Spania înscrie 5 goluri, după victoria 5-0 împotriva Slovaciei.
La finalul meciului, antrenorul spaniol nu a uitat să-și laude jucători și a adus în discuție minusurile, dar și plusurile echipei sale:
„Sper că ne maturizăm după asta. Cea mai mare eroare a noastră a fost modul în care am gestionat jocul în ultimele 10 minute. Dar cred că am meritat să câștigăm. Am spus tot timpul că am 24 de jucători pe care mă pot baza de la început și oamenii cred că o spun pentru spectacol, dar s-a văzut în acest joc. Jucătorii care au intrat au fost superbi. Mă uit la bancă și cred că pe oricine aș alege nu ne va dezamăgi. Este normal să arătăm uneori lipsă de experiență, dar ceea ce nimeni nu poate pune la îndoială este că această echipă poate înscrie goluri și poate juca un fotbal bun. ”
Întrebat de faza din minutul 20, Luis Enrique a răspuns:
„Cu toții comitem greșeli și reacția lui Unai a fost să facă totul pentru a compensa greșeala. Ne-a salvat de mai multe ori. Nu-i poți cere mai mult. Jucătorii sunt oameni și fac greșeli.”
Spania dă dovadă de o forță a grupului impresionantă, chiar dacă au marcat 11 goluri, niciunul dintre jucători nu are mai mult de două reușite. Forma foarte bună a spaniolilor îi face pe fani să viseze la acest EURO și pe cei pasionați de statistică să creadă că Spania are o șansă în încercarea de a doborî recordul Franței de la EURO 1984, 14 goluri marcate într-un singur turneu.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11