Ucraina, aflată pentru prima dată la București în cadrul acestui turneu final al Campionatului European, a trecut cu scorul de 2-1 de reprezentativa Macedoniei de Nord. Jucătorii lui Shevchenko au dominat meciul în întregime, având cele mai multe ocazii importante ale partidei.
Primul gol de pe Arena Națională i-a aparținut lui Yarmolenko, cel care a înscris în minutul 29 cu un șut din fața porții, pe jos, după o lovitură de la colțul terenului. În doar 5 minute, Yaremchuk a dublat avantajul Ucrainei pe tabelă, șutând puternic din interiorul careului, fără ca portarul Dimitrievski să se reușească să se opună golului.
Până la pauză, Macedonia de Nord a avut ocazia de a micșora diferența, însă golul lui Pandev, din minutul 38, a fost anulat pe motiv de offside, scorul după primele 45 de minute fiind 2-0.
Fotbal
Imagini dureroase la Lisabona! Yaremchuk, în lacrimi după ce a fost aplaudat de tot stadionul
28/02/2022 LA 05:31
În a doua parte a meciului, echipa lui Igor Angelovski a arătat un pic mai bine, reușind să pună ceva mai multă presiune pe adversari. În minutul 55, jucătorii Macedoniei de Nord au obținut o lovitură de la 11 metri, după un fault al lui Karavaev asupra lui Pandev. Alioski a executat penalty-ul, dar Bushchan s-a opus loviturii, respingând mingea în față. Balonul a ajuns, însă, la același Alioski, care a înscris, cu un șut pe mijlocul porții, primul său gol la un turneu major.
Până la fluierul final, cele două echipe și-au împărțit ocaziile, una dintre cele mai importante fiind semnată de Tsygankov, al cărui șut trece pe lângă bară. Ulterior, în minutul 84, Ucraina a primit o lovitură de la 11 metri, în urma unui henț. Penalty-ul a fost executat de Malinovsky care nu a reușit să înscrie, Dimitrievski reușind să apere.
Ucraina a obținut prima victorie de la Euro 2020, în prima etapă fiind învinsă cu 3-2 de Olanda. De cealaltă parte, Macedonia de Nord, căreia Arena Națională pare să îi poarte ghinion, a ajuns la două înfrângeri consecutive, după ce în primul meci pierduse în fața Austria, scor 3-1.
Ultimele partide ale grupei C sunt programate luni, 21 iunie, de la ora 19:00, când Ucraina înfruntă Austria la București, iar Macedonia de Nord va juca împotriva Olandei, pe arena Johan Cruijff din Amsterdam.
Campionatul European UEFA
Valoarea lotului e de top 10, dar a dezamăgit la EURO 2020 și a încheiat turneul "în genunchi"
22/06/2021 LA 09:29
Campionatul European UEFA
Goran Pandev și-a anunțat retragerea de la națională! Ce a spus înaintea meciului cu Olanda
21/06/2021 LA 08:03