UEFA a investigat în această săptămână mai multe incidente care au avut loc pe Wembley, în timpul meciului dintre Anglia și Danemarca. Forul european a deschis o procedură disciplinară împotriva englezilor după ce portarul Kasper Schmeichel a fost deranjat de un laser în momentul penalty-ului executat de Harry Kane în prelungirile partidei.
În plus, organul de control, etică și disciplină al organismului de conducere al fotbalului european a anchetat și huiduiturile care s-au auzit în timpul intonării imnului Danemarcei, dar și faptul că suporterii englezi au aprins artificii la finalul meciului, sărbătorind calificarea în finala Euro 2020.
Potrivit celor de la talksport.com, în urma încălcării regulamentelor în vigoare, UEFA a penalizat Anglia cu suma de 25.630 de lire.
Campionatul European UEFA
Prima reacție a lui Bukayo Saka după finala Euro 2020! "Nu e loc pentru rasism sau ură în fotbal!"
15/07/2021 LA 16:10

Prima finală Euro pentru englezi

În urma partidei cu Danemarca de miercuri seară, Anglia a obținut, după prelungiri, calificarea în finala Euro 2020. Este pentru prima dată în istorie când englezii au ajuns în ultimul act al unui Campionat European.
Singura finală a unui turneu major în care au mai evoluat britanicii a fost cea de la Campionatul Mondial din 1966, când Anglia a câștigat trofeul pe teren propriu.
Naționala pregătită de Gareth Southgate este a 13-a echipă care se califică vreodată în finala Euro, fiind prima debutantă din ultimii 17 ani.
Meciul dintre Italia și Anglia este programat duminică, de la ora 22:00, pe Wembley, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Campionatul European UEFA
Incredibil! Tatăl lui Maguire, rănit în haosul dinaintea finalei Euro! Dezvăluirile fotbalistului
14/07/2021 LA 11:03
Campionatul European UEFA
UEFA deschide o anchetă disciplinară împotriva Angliei după evenimentele din finala Euro 2020
14/07/2021 LA 09:56