UEFA a respins cererea de a ilumina stadionul lui Bayern Munchen, Allianz Arena, în culorile curcubeului pentru partida dintre Germanai și Ungaria pentru că un astfel de gest are un context politic.
Forul european a informat că a primit această cerere de la primarul din Munchen, Dieter Reiter, luni.
Campionatul European UEFA
O româncă s-a îmbogățit după ce a pariat pe 1 pauză - 2 final la Germania - Japonia. Cât a câștigat
24/11/2022 LA 10:26

Motivația UEFA

UEFA aprecizat că motivul primarului pentru a face acest gest este reprezentat de legislația aprobată recent de parlamentul de la Budapesta prin care se interzice ca persoanele LGBT să apară în programa școlară.
Drept urmare, UEFA a afirmat că nu poate aproba această cerere și a propus date alternative pentru ca stadionul să fie iluminat în culorile LGBT.
”Rasismul, homofobia, sexismul și toate formele de discriminare reprezintă o pată pe societatea noastră și reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale sportului de astăzi. Comportamentul discriminatoriu a afectat atât meciurile în sine cât și discursul online în legătură cu sportul pe care îl iubim”, au afirmat cei de la UEFA într-un comunicat.
”Cu toate acestea, UEFA, prin statuturile sale, este o organizație neutră din punct de vedere politic și religios. Având în vedere contextul politic al acestei cereri - o cerere venită ca un răspuns la o decizie a parlamentului maghiar - UEFA trebuie să respingă cererea”, se arată în comunicat.
Campionatul European UEFA
Reacția lui Mourinho, după ce Japonia a întors scorul și s-a impus cu Germania, la Mondial
24/11/2022 LA 10:03
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22