Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA a interzis iluminarea Allianz Arena în culorile curcubeului pentru că este ”un context politic”

Vlad Dumitrescu

Publicat 22/06/2021 la 12:05 GMT+3

UEFA a respins cererea primarului din Munchen de a ilumina Allianz Arena în culorile curcubelui (simbolul comunității LGBT) pentru că ar fi un demers ”politic”, susține forul european.

Bunte Allianz Arena

Credit imagine: SID

UEFA a respins cererea de a ilumina stadionul lui Bayern Munchen, Allianz Arena, în culorile curcubeului pentru partida dintre Germanai și Ungaria pentru că un astfel de gest are un context politic.
Forul european a informat că a primit această cerere de la primarul din Munchen, Dieter Reiter, luni.

Motivația UEFA

UEFA aprecizat că motivul primarului pentru a face acest gest este reprezentat de legislația aprobată recent de parlamentul de la Budapesta prin care se interzice ca persoanele LGBT să apară în programa școlară.
Drept urmare, UEFA a afirmat că nu poate aproba această cerere și a propus date alternative pentru ca stadionul să fie iluminat în culorile LGBT.
”Rasismul, homofobia, sexismul și toate formele de discriminare reprezintă o pată pe societatea noastră și reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale sportului de astăzi. Comportamentul discriminatoriu a afectat atât meciurile în sine cât și discursul online în legătură cu sportul pe care îl iubim”, au afirmat cei de la UEFA într-un comunicat.
”Cu toate acestea, UEFA, prin statuturile sale, este o organizație neutră din punct de vedere politic și religios. Având în vedere contextul politic al acestei cereri - o cerere venită ca un răspuns la o decizie a parlamentului maghiar - UEFA trebuie să respingă cererea”, se arată în comunicat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo