Articol scris de Alex Masgras
Înainte de startul finalei dintre Italia și Anglia, câteva mii de persoane fără bilet au dat la o parte gardurile de protecție și au pătruns pe stadion. Forțele de ordine au fost depășite de situație și s-a ajuns la o încăierare generală între stewarzi, fanii cu bilete și cei fără. De asemenea, pe lângă problemele cauzate de către fani înaintea finalei, au existat probleme și în timpul meciului.
UEFA a emis un comunicat de presă prin care a anunțat că va ancheta Federația Engleză de Fotbal pentru mai multe probleme din timpul finalei. Astfel, Anglia poate primi o amendă consistentă pentru următoarele abateri: pătrunderea unui fan pe teren în timpul meciului, aruncarea cu obiecte de către suporteri pe teren, huiduirea imnului Italiei și folosirea de materiale pirotehnice.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Ar mai trebui să intre naționale precum San Marino în "groapa cu lei"?
16/11/2021 LA 10:54
Acest comunicat vine la câteva zile după ce Anglia a primit o amendă de peste 25.000 de lire sterline pentru problemele cauzate de fani la meciul cu Danemarca din semifinale. De asemenea, din cauza acestor probleme, este posibil ca englezii să piardă organizarea Campionatului Mondial din 2030. Regatul Unit și-a depus candidatura alături de Irlanda pentru organizarea turneului final de peste 9 ani, dar foarte mulți oameni de pe insulă sunt de părere că evenimentele de la finala Euro 2020 vor fi decisive în alegerea țării gazdă.
În ceea ce privește Campionatul Mondial din 2030, România și-a depus candidatura alături de Bulgaria, Grecia și Serbia, dar și pentru Euro 2028. Gazda mondialului de peste 9 ani va fi anunțată de către FIFA în 2024.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Harry Kane s-a dezlănțuit și l-a pus în "dificultate" pe Gareth Southgate în fața lui Wayne Rooney
16/11/2021 LA 08:34
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Harry Kane a doborât mai multe recorduri, după ce a marcat de 4 ori într-o repriză pentru Anglia
15/11/2021 LA 21:03