Semifinalele și finale Campionatului European sunt programate să aibă loc la Londra, pe Wembley, însă presa engleză a scris săptămâna trecută că UEFA se gândea serios să modifice locația ultimelor meciuri de la Euro 2020 în condițiile în care în Marea Britanie există încă restricții serioase din cauza pandemiei de Covid-19, iar acest lucru ar putea da peste cap organizarea finalei pe Wembley.
Potrivit celor de la The Times, UEFA ar fi pus presiune pe autoritățile britanice pentru a oferi o scutire pentru aproximativ 2.500 de oficiali, reprezentanți ai sponsorilor sau ai mass-media în vederea deplasării fără probleme în capitala Angliei, pentru a asista la marea finală europeană, programată pe 11 iulie.
În plus, premierul italian Mario Draghi a solicitat ca ultimul act al competiției să nu se joace la Londra din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19 din Marea Britanie, dar se pare că UEFA nu vrea să mute meciurile de pe Wembley. Potrivit unui comunicat de presă emis de forul european, "UEFA, Federaţia engleză de fotbal şi autorităţile din Anglia lucrează împreună cu succes pentru găzduirea semifinalelor şi finalei Euro 2020 pe Wembley şi nu există planuri pentru schimbarea locului de disputare a acestor jocuri".
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Finala s-ar fi putut muta la Budapesta

Conform jurnaliștilor englezi, una dintre locațiile unde s-ar fi putut muta finala Euro 2020 a fost Budapesta, deoarece Ungaria nu are niciun fel de restricții de circulație și face parte din zona Shenghen, astfel că oficialitățile invitate de forul european la marele meci nu ar fi întâmpinat dificultăți.
În plus, partida în care se va alege noua campioană europeană ar fi putut fi urmărită de aproximativ 65.000 de spectatori, Puskas Arena din capitala Ungariei fiind singurul stadion care găzduiește Euro unde s-a permis accesul publicului în procent de 100%.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11