Astăzi a fost pentru prima oară când Franța și Ungaria s-au întâlnit la un turneu final internațional de la faza grupelor Campionatului Mondial din 1986. Iar atmosfera a fost una pe măsură. Din nou, stadionul din Budapesta a fost arhiplin iar fanii maghiari au creat o atmosferă pe măsura unui turneu final. Nu a contat pentru nimeni că Ungaria se află cu 35 de locuri mai jos decât Franța, principala favorită la trofeu.
Acest lucru s-a simțit însă pe teren. Francezii au pus ușor, ușor stăpânire pe joc iar în minutul 14 s-au apropiat deja de deschiderea de scor. O dublă intervenție extraordinară a lui Peter Gulacsi i-a oprit pe Benzema și Griezmann să marcheze. Mbappe a fost următorul care a ratat, lovitura sa de cap ducându-se puțin peste poartă doar trei minute mai târziu.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Franța a dominat în continuare, și-a creat ocazii, însă nu neapărat unele uriașe. Jocul compact și organizat al gazdelor a adus multă frustrare în rândul francezilor, care nu au putut concretiza jocul mai bun.
Toată dominarea Franței din prima repriză avea să fie însă uitată în minutul secund al prelungirilor din prima repriză. În acel moment Puskas Arena a luat foc pentru că Attila Fiola a adus gazdele în avantaj. Nagy a trimis o pasă extraordinară către Fiola, în jumătatea adversă. Acesta a pasat rapid la Sallai, a primit iar și a scăpat apoi rapid de Pavard și Varane, doi dintre cei mai buni fundași din lume. Finalizarea cu sânge rece cu care l-a executat pe Lloris a fost apogeul unui contraatac ca la carte.
Francezii au ieșit hotărâți de la cabine: nou intratul Ousmane Dembele a concretizat o perioadă de dominare printr-o bară după o cursă excelentă pe flancul drept. Gulacsi nu mai avea nicio șansă, dar norocul a fost de partea gazdelor.
În minutul 66 însă, situația s-a schimbat. Lloris a trimis o minge lungă către Mbappe iar fundașii unguri au lăsat mingea să cadă. O greșeală fatală care i-a permis lui Mbappe să treacă apoi lejer de Nego, pentru a centra către Griezmann. Ca tabloul să fie complet, Willy Orban a respins slab mingea iar Griezmann a adus egalarea pentru francezi.
Așadar, francezii rămân cu patru puncte după primele două etape și sunt în continuare cu șanse mari de calificare, în timp ce Ungaria are o misiune extrem de grea cu un singur punct adunat după două meciuri.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11