Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ungaria magică. Până și Viktor Orban a simțit nevoia să intervină, după meciurile uluitoare de la Euro

Cristian Mihală

Actualizat 24/06/2021 la 08:35 GMT+3

Toată Ungaria e mândră de națională, după ce băieții lui Marco Rossi au fost la câteva minute de o calificare istorică, dintr-o grupă cu Franța, Germania și Portugalia.

Adam Szalai gives Hungary the lead

Credit imagine: Getty Images

Nimeni nu le-a dat vreo șansă maghiarilor după tragerea la sorți pentru Euro 2020, lucru de înțeles în contextul în care în față le ieșeau Franța, campioana mondială, Portugalia, campioana europeană, și Germania, formație care a câștigat de cele mai multe ori Euro (la egalitate cu Spania).
Chiar și așa, ungurii au fost senzaționali. Au rezistat peste 80 de minute cu Portugalia, au obținut un egal istoric împotriva lui Mbappe&Co și aseară, când toți îi vedeau victime sigure contra "Mannschaftului", au făcut o partidă memorabilă. Maghiarii au condus de două ori pe Allianz Arena și au fost la doar câteva minute de calificare, dar Goretzka a egalat pe final, 2-2.
Modul în care a evoluat Ungaria la acest turneu final l-a determinat inclusiv pe premierul Viktor Orban să vină cu un mesaj de felicitare pentru Szalai&Co.
"Au venit vremurile în care ungurii nu se mai tem. Suntem mândri de voi!", a scris Orban pe Facebook, potrivit nemzetisport.hu.

Euro 2020 | Marco Rossi: "Nu toate basmele au final fericit"

Arhitectul acestor performanțe fantastice pentru maghiari este italianul Marco Rossi, omul pe care Lucescu l-a propus la cârma naționalei României.
Antrenorul italian este omul momentului în fotbalul din țara vecină. După ce a reușit să îi califice pe aceștia la EURO 2020, a arătat tuturor că și o țară mică, cu o formație lipsită de vedete, poate emite pretenții dacă răspunde pe teren ca un întreg.
"Am fost foarte aproape de calificare. Ar fi fost nu numai un moment istoric, ci un moment de neimaginat. Dar chiar și în cele mai bune basme, sfârșitul poveștii nu este neapărat fericit. Știu că din punct de vedere tehnic nu suntem cei mai buni din lume, dar există și alte aspecte. Din punct de vedere tactic, modul în care ne ajutăm reciproc este uimitor. Sunt mândru de echipă, felicitări băieților! Modul în care jucăm unul pentru altul, în special respectarea clară a tacticii în apărare, este lucrul pe care am insistat cel mai mult. Voi fi sincer, îmi place și fotbalul ofensiv, dar trebuie să fim conștienți de adversare, am întâlnit cele mai bune echipe din lume. Ceea ce m-a impresionat a fost că băieții au făcut tot ce le-am cerut. Am jucat fără teamă de adversar. Le sunt recunoscător pentru asta și vreau să le mulțumesc fanilor noștri fantastici. Șapte sau opt milioane de unguri ne-au urmărit acasă, pot fi mândri de ceea ce am realizat", a spus Rossi, citat de Nemzetisport.
Aș provoca pe oricine să reziste acestor adversari și chiar să înscrie un singur gol. Noi am scos egal cu Franța și cu Germania, marcând de două ori la Munchen. Cunosc trecutul țării, știu ce înseamnă Ungaria în istoria fotbalului. Dar acum lucrurile s-au schimbat. Chiar și așa, am condus împotriva francezilor, am condus de două ori împotriva Germaniei la München și am obținut o remiză. Sunt rezultate fără precedent în ultima vreme | Marco Rossi
Programul optimilor de finală la Euro
Euro 2020 | Optimile de finală
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo