Italia s-a impus după loviturile de la 11 metri în fața Angliei, în finala Euro 2020, și a câștigat pentru a doua oară în istorie trofeul de campioană a Europei. Englezii au deschis scorul cu cel mai rapid gol din istoria finalelor de Campionat European (Shaw, după un minut și 57 de secunde), dar italienii nu au renunțat, iar în minutul 67, Leonardo Bonucci a adus egalarea (cel mai în vârstă marcator într-o finală de Euro, 34 de ani și 71 de zile).
Cele două echipe nu au mai înscris, iar campioana a fost decisă la loviturile de departajare, acolo unde ambele echipe au traversat clipe extrem de tensionate. Chiar dacă au condus cu 2-1, englezii au fost învinși după ce trei dintre jucătorii trimiși în teren de Gareth Southgate (Rashford, Sancho și Saka) au ratat de la punctul cu var, trimițând trofeul la Roma.

Jose Mourinho îi pune la zid pe Gareth Southgate și starurile din naționala Angliei

Campionatul European UEFA
Prima reacție a lui Bukayo Saka după finala Euro 2020! "Nu e loc pentru rasism sau ură în fotbal!"
15/07/2021 LA 16:10
Noul antrenor al AS Roma, Jose Mourinho, nu a fost încântat deloc de atitudinea fotbaliștilor Angliei, care nu au luat atitudine la loviturile de departajare: "În această situație, unde era Raheem Sterling, unde era John Stones? Unde era Luke Shaw? De ce nu au rămas Jordan Henderson și Kyle Walker pe teren?
Cred că e prea multă presiune pe umerii unui copil, să fie totul în mâinile lui, dar nu știu ce să zic, haideți să-l întrebăm pe Southgate. De cele mai multe ori, jucătorii care ar trebui să preia presiunea nu sunt pe teren, mă întreb de ce, fug toți de responsabilitate. Nu înțeleg de ce Gareth alege să protejeze anumiți jucători. Nu cred că el a decis ca cei mai experimentați jucători să fugă și să se ascundă", a spus Mourinho pentru TalkSport.
Campionatul European UEFA
Incredibil! Tatăl lui Maguire, rănit în haosul dinaintea finalei Euro! Dezvăluirile fotbalistului
14/07/2021 LA 11:03
Campionatul European UEFA
UEFA deschide o anchetă disciplinară împotriva Angliei după evenimentele din finala Euro 2020
14/07/2021 LA 09:56