articol de Ștefan Toma
Primele 3 meciuri nu au atras atenția publicului larg, dar în jurul stadionului a fost forfotă mare și am avut plăcerea să vad suporteri din Austria, Macedonia de Nord și Ucraina cum purtau cu mândrie steagul țării lor și cum se bucurau de prezența la București, la turneul final. Cei mai simpatici și care au lăsat impresia că au venit în număr foarte mare au fost vecinii noștrii, ucrainienii. Pentru ei meciurile organizate pe Arena Națională au adus și calificarea mai departe din grupa C, de pe locul 3.O bucurie în plus, o performanță națională și un motiv să aibă amintiri plăcute de la București.
Cel mai important meci organizat la București, optimea de aseară, a venit la pachet și cu cel mai mare număr de fani prezenți pe stadion, datorită relaxării măsurilor anticovid, dar și a echipelor care s-au înfruntat. Experința organizării meciurilor din faza grupelor a ajutat ca totul să decurgă foarte bine și să se demonstreze din nou că în România se pot organiza meciuri importante la nivel internațional. La înfruntarea dintre Franța și Elveția a fost prezent și președintele UEFA, Aleksander Ceferin, dar și numeroși reprezentanți ai sponsorilor.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Înaintea fiecărui meci disputat la acest turneu final, UEFA a pus în scenă o ceremonie de deschidere, în care a folosit bannere uriașe, unul așezat pe lungimea terenului, inscripționat cu EURO 2020 și numele orașului care organizează partida, plus alte două bannere cu tricoul echipelor care se confruntă.
Ca parte a departamentului „Ceremonies”, împreună cu ceilalți colegi am participat la spectacolul dinaintea meciurilor disputate pe Arena Națională, unde a trebuit să urmăm pașii coregrafiei impuse de UEFA, pe toate stadioanele organizatoare, coregrafia fiind aceeași indiferent de țară, mai puțin în meciul de deschidere al EURO 2020. Din păcate reprezentațiile echipei de voluntari de la București au fost reduse la minimum în transmisiunile în direct de pe Arena Națională, dar am avut ocazia de a urmări reprezentațiile echipelor din alte țări.
Printre voluntari echipei „Ceremonies” am avut și colegi din alte țari, lucru pe care l-am observat și în cadrul altor departamente, astfel idea UEFA de a aduce oameni din diverse țări mai aproape a avut succes și în România.
Timpul alocat antrenamentelor pentru a forma o echipă și a ne coordona a fost de două zile.Dacă trecem cu vederea micile greșeli care au aparut datorită faptului că echipa a fost alcătuită dintr-un număr mare, de peste 70 de oameni, majoritatea voluntari care nu au mai făcut așa ceva până acum, cele 4 reprezentații ale departamentului „Ceremonies” au fost bune și foarte bune. Un aport foarte important în această reușită a fost cel al echipei de management a voluntarilor, care a dat dovadă de răbdare, flexibilitate și adaptabilitate.
O altă impresie plăcută am trăit-o în momentul în care am pășit pe gazonul de pe Arena Națională. Chiar dacă înaintea meciurilor a plouat ori a fost udată, suprafața de joc s-a prezentat impecabil.
Un minus al experienței pentru majoritatea voluntarilor a fost că nu au putut simți atmosfera din interiorul stadionului deoarece UEFA nu a permis accesul. Totuși organizatorii s-au revanșat prin amenajarea unui spațiu în care voluntari puteau socializa și urmări partidele, dar și prin surprizele oferite pe parcursul desfășurării celor 4 jocuri.
Per total, EURO 2020 la București a fost o experiență plăcută, de care îmi voi aminti cu plăcere toată viața și pentru care doresc să le mulțumesc celor care au făcut-o posibilă și tuturor persoanelor pe care le-am cunoscut la acest eveniment fascinat organizat și în România.
Felicitări și mulțumesc echipei VOLT!
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11