Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

30 de mii de fani turci la Paris. Capitala Franței blindată de jandarmerie.

Ion Alexandru

Publicat 14/10/2019 la 13:05 GMT+3

Meci de risc maxim în această seară la Paris între Franța și Turcia, unde 30 de mii de fanii turci veniți mai ales din Germania și Belgia vor fi păziți cu atenție de jandarmeria franceză. Totul va fi sub semnul tensiunilor diplomatice dintre cele două țări în urma conflictului din Siria.

Turkey fans light a flare

Credit imagine: Reuters

Franța - Turcia este mai mult decât un meci fotbal. Ofensiva militară a Turciei în teritoriile kurde din nordul Siriei a produs o reacție vehementă de dezaprobare din partea guvernului de la Paris. 30 de mii de turci vor fi pe Stade de France pentru a fluiera imnul francez și a face salutul militar al trupelor conduse de Erdogan.

Desfășurare de forțe la Paris

Autoritățiile franceze se pregătesc intens pentru meciul cu Turcia și vor avea un dispozitiv impresionant pentru a preveni violențele. 600 de jandarmi și 1400 de agenți în civil vor veghea străzile din St. Denis înaintea, în timpul și după Franța - Turcia. Deja, fanii lui PSG și cei ai lui Galatasaray se amenință pe rețele de socializare. Cei doi presedinți, Macron și Erdogan nu vor fi pe stadion, iar miniștrii sportului din cele două țari au invitat la calm.

Franța la un pas de Euro 2020

Un succes cu Turcia ar însemna pentru francezi calificarea la Euro 2020. Selecționerul Deschamps are deja stiloul pregătit pentru un nou contract. Dacă Franța se califică,. Deschamps rămâne la națională până cel puțin la Mondialul din 2022.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo