Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Belgia, prima echipă calificată la Euro 2020. Lukaku a depășit 50 de goluri la națională

Ion Alexandru

Actualizat 11/10/2019 la 09:21 GMT+3

Belgia a învins cu 9-0 pe San Marino și a devenit prima echipă care își asigură matematic prezența la Euro 2020. Belgienii au mai fost o singură dată la Euro în ultimii 20 de ani, în 2016 când au ajuns în sferturi.

Romelu Lukaku of Belgium celebrates goal during the EURO Qualifier match between Belgium v San Marino at the Koning Boudewijn Stadium on October 10, 2019

Credit imagine: Getty Images

Belgia avea nevoie de un succes cu San Marino pentru a fi sigură de calificarea la Euro 2020 și l-a obținut fără probleme. 28 de minute au așteptat fanii belgieni prima reușită. A urmat o avalanșă cu șase goluri în 14 minute și Belgia este sigură de locul ei la Europeanul de anul viitor. S-a terminat 9-0 pentru selecționata antrenată de Roberto Martinez, care are punctaj maxim în această grupă după șapte partide.

Lukaku, golgheterul perfect

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku a marcat de două ori și a devenit primul belgian care trece de 50 de goluri în echipa națională. Lukaku are o medie impresionantă în echipa națională. Atacantul de la Inter a ajuns la 51 de goluri în 83 de meciuri la numai 26 de ani. Aceste două reușite au adus bucurie și pentru două asociații caritabile susținute de starul belgian. Lukaku a donat 5 mii de bilete pentru fanii fără posibilități financiare la următoarele meciuri ale naționalei Belgiei.
"Nu mă interesează recordurile. Vreau trofee!" a spus Lukaku imediat după victoria clară în fața naționalei din San Marino.
Singurul trofeu major obținut de belgieni este aurul olimpic. Anul viitor se împlinesc 100 de ani de la succesul Belgiei în fața propriilor fani, la Anvers.
Belgium 1920

Belgia crește în continuare

Belgia a ajuns până în sferturi la ultimul European și a terminat pe locul trei la mondialul din 2018. Roberto Martinez la dispoziție o generație excelentă ajunsă la marturitate, dar nu se opresc aici. Pe lângă Hazard, De Bruyne sau Lukaku, Martinez a aruncat în luptă și un puști care crește frumos la Anderlecht. Mijlocașul ofensiv Yari Verschaeren are doar 18 ani și a marcat primul gol în națională la succesul cu 9-0 în fața selecționatei din San Marino.

La Euro 2020, dar mereu în deplasare

Turneul final al Campionatului European de anul viitor va fi special. UEFA a decis ca această ediție să se joace în toată Europa. Bruxelles a fost ales ca oraș gazdă, dar autoritățile belgiene au anunțat că nu pot obține toate autorizațille de construcție pentru Eurostadium (arenă proiectată imițial în Grimbergen la câțiva kilometri nord de Bruxelles) din cauza unor probleme de mediu. Meciurile care trebuiau să se desfășoare în Belgia au fost mutate pe stadionul finalei, Wembley din Londra.
Proiect Eurostadium
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo