Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Budescu și-a ales urmașul în fotbalul românesc: "Eu și Ianis avem același stil de joc"

Cosmin Cioboata

Publicat 11/11/2019 la 11:13 GMT+2

Constantin Budescu a fost convocat la națională în premieră după mai bine de un an. Din august 2018 n-a mai jucat mijlocașul de 30 de ani pentru România, de pe vremea când "tricolorii" se luptau în UEFA Nations League cu Muntenegru.

budy

Credit imagine: Eurosport

Revenit la Astra în vară, Budescu a reușit câteva goluri spectaculoase în acest tur de campionat, iar forma sa bună l-a făcut pe Contra să-l cheme pentru "dubla" cu Suedia și Spania.
Într-un interviu acordat pentru FRF TV, Budescu a vorbit despre cum a primit această convocare. Fotbalistul de 30 de ani a recunoscut că Ianis Hagi este jucătorul de la națională care se apropie cel mai mult cu stilul său de joc:
Mă bucur că sunt din nou alături de colegii de la echipa națională. Eu sper să facem o treabă bună în aceste meciuri și să ne calificăm la EURO. Ar fi ideal să marcăm în meciul cu Suedia, iar sprijinul suporterilor va conta mult. Este un plus imens să jucăm cu 'casa închisă' și cred că toată lumea de la națională cunoaște importanța ultimelor două partide.
Dintre tinerii de la națională, cred că Ianis se apropie cel mai mult de profilul meu de jucător, mai ales că jucăm pe același post.
budy
Budescu nu este singurul jucător de la Astra selecționat de Cosmin Contra. Denis Alibec, celălalt om de bază din atacul formației giurgiuvene, a fost convocat pentru ultimele două meciuri din preliminariile EURO 2020, cu Suedia (vineri, ora 21:45) și Spania (18 noiembrie, 21:45).

Iată lotul complet al României:

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 65/0) Florin Niță (Sparta Praga 2/0), Silviu Lung (Kayserispor 3/0)
  • Fundași: Vasile Mogoș (Cremonese, 0/0), Romario Benzar (Lecce, 18/0), Adrian Rus (MOL Fehérvár, 3/0), Ionuț Nedelcearu (FC UFA, 7/0), Iulian Cristea (FCSB, 1/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 0/0) Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 12/0), Alin Toșca (Gazişehir Gaziantep, 17/0)
  • Mijlocași: Ciprian Deac (CFR Cluj, 22/4), Ianis Hagi (Genk, 8/0), Răzvan Marin (Ajax Amsterdam, 20/1), Tudor Băluță (Brighton, 5/0), Dan Nistor (Dinamo București, 2/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 5/0), Alexandru Mitriță (New York City FC, 9/2), Florinel Coman (FCSB, 1/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 35/10), Constantin Budescu (Astra Giurgiu, 12/5)
  • Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 36/13), George Pușcaș (Reading, 12/6), Florin Andone (Galatasaray, 25/2), Denis Alibec (Astra Giurgiu, 9/1)

Clasamentul grupei F

clasament
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo