Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Câți bani va primi România dacă se califică la EURO 2020

Cosmin Cioboata

Publicat 15/10/2019 la 17:39 GMT+3

România joacă astăzi (ora 21:45) contra Norvegiei, în preliminariile EURO 2020. Meciul va fi livetext pe Eurosport.ro. Partida este esențială pentru calificarea la turneul final, găzduit în premieră și de țara noastră.

Norvegia - Romania

Credit imagine: Getty Images

Naționala antrenată de Cosmin Contra mai are de jucat trei partide în grupa F de calificare. În cazul unei calificări, FRF va încasa 9,25 milioane de euro din partea UEFA.
Conform sillyseason.com, UEFA va acorda 371 milioane de euro pentru naționalele participante la turneul final de anul viitor. Suma anunțată a crescut cu 23% față de ediția trecută a Campionatului European. În funcție de rezultatele înregistrate la EURO 2020, echipele vor primi diferite bonusuri.
Norvegia - Romania

Iată cum arată distribuția premiilor:

  • 750.000 de euro - pentru fiecare rezultat de egalitate din grupă
  • 1 milion de euro - pentru fiecare victorie din grupă
  • 1,5 milioane de euro - pentru calificarea în "optimi"
  • 2,5 milioane de euro - pentru calificarea în "sferturi"
  • 4 milioane de euro - pentru calificarea în semifinale
  • 5 milioane de euro - pentru vicecampioană
  • 8 milioane de euro - pentru campioana europeană
"Tricolorii" au câștigat pe final ultimul meci din preliminarii, în deplasarea cu Insulele Feroe (0-3). Pușcaș, Mitriță și Keșeru au marcat în ultimele 20 de minute și au adus a patra victorie pentru naționala noastră în actuala campanie de calificare.
Norvegia - Romania
Înainte de meciul decisiv contra Norvegiei, Cosmin Contra a vorbit despre forța adversarilor din această seară. Selecționerul consideră că Odegaard și King sunt cei mai periculoși jucători din echipa nordicilor:
Norvegia este o echipă redutabilă la fazele fixe, cu jucători puternici din punct de vedere fizic și care pot face diferența pe faza de atac. Odegaard și King sunt cei care pot pune în dificultate orice adversar. Meciul cu Norvegia este decisiv, iar cu un rezultat pozitiv ne putem apropia de calificarea pe care ne-o dorim cu toții! Avem mâine în tribune 30.000 de copii care ne vor încuraja! Nu le voi spune jucătorilor să joace la egal! Și cu 1-0 dacă reușim să învingem, eu voi fi fericit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo