Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dani Olmo, debut cu gol pentru Spania, după 180 de secunde de la schimbare

Cosmin Cioboata

Publicat 16/11/2019 la 12:55 GMT+2

Dani Olmo (21 de ani) a debutat cu gol pentru naționala Spaniei, în preliminariile EURO 2020.

Dani Olmo con la selección Sub-21

Credit imagine: Getty Images

Spania, deja calificată la turneul final, a făcut instrucție cu Malta (7-0) și a ajuns la 23 de puncte în grupa F din care face parte și România. Neînvinsă în actuala campanie de calificare, campioana europeană din 2008 și 2012 conducea cu 2-0 la pauză, după golurile lui Morata și Santi Cazorla. Paco Alcacer, Pablo Sarabia, Dani Olmo, Gerard Moreno și Jesus Navas și-au trecut numele pe lista marcatorilor în a doua repriză și au stabilit scorul final pe stadionul din Cadiz.
Dani Olmo, jucătorul de 21 de ani de la Dinamo Zagreb, a intrat pe teren la jumătatea părții secunde și a reușit să înscrie primul gol pentru naționala pregătită de Robert Moreno după numai trei minute. Servit excelent de Thiago Alcantara cu o pasă printre fundașii maltezi, Olmo a driblat portarul și a finalizat cu poarta goală.
Născut la Terrassa, Olmo și-a început cariera la juniorii lui Espanyol, apoi a ajuns la Barcelona. Dinamo Zagreb l-a luat la academie în 2014, iar după numai un an a ajuns la prima echipă a croaților. 19 goluri în 77 de apariții are atacantul de 21 de ani în tricoul lui Dinamo Zagreb. Olmo a impresionat și la naționala U21 a ibericilor, unde a bifat 14 selecții și a înscris de 6 ori.
Atacantul s-a aflat în lotul naționalei de tineret și la Campionatul European din vară, câștigat de Spania U21, după o finală cu Germania U21 (2-1), în care Olmo a reușit un gol.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo