Getty Images

De Bruyne, cuvinte dure despre formatul EURO 2020: "Fotbalul devine o afacere"

De Bruyne, cuvinte dure despre formatul EURO 2020: "Fotbalul devine o afacere"

21/11/2019 la 11:35

Mijlocașul belgian de la Manchester City a avut un discurs dur la adresa formatului Campionatului European de vara viitoare, găzduit în premieră și de România.

După ce naționala Belgiei s-a calificat la pas la turneul final, cu maximum de puncte, Kevin De Bruyne (28 de ani) a criticat dur organizarea EURO 2020, care se va desfășura în 12 țări. Într-un interviu oferit pentru jurnaliștii de la HLN, mijlocașul cotat la 130 de milioane de euro s-a arătat vizibil dezamăgit de transformarea fotbalului din ultimii ani:

" Pentru mine, EURO 2020 arată ca o competiție falsă. Este o rușine, fotbalul devine din ce în ce mai mult o afacere."

De Bruyne a contribuit decisiv la victoria Belgiei contra Ciprului. Două goluri și o pasă decisivă a reușit mijlocașul lui City în ultimul meci din preliminarii. Belgianul se va întoarce acum la echipa de club, Manchester City, care are meci tare în Premier League împotriva lui Chelsea, sâmbătă de la ora 19:30.

Kevin De Bruyne (r.) kritisiert den Modus der EM-Quali

Belgia va face parte din prima urnă valorică la tragerea la sorți pentru grupele Euro 2020, care va avea loc în Bucureşti, pe 30 noiembrie. Turneul final de vara viitoare se va desfășura în 12 orașe: București, Londra, Munchen, Roma, Baku, St. Petersburg, Dublin, Amsterdam, Bilbao, Budapesta, Glasgow și Copenhaga. Arena Națională din București va găzdui patru meciuri la EURO 2020: trei din grupe și unul din "optimi".