Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Borislav Mihaylov și-a dat demisia din funcția de președinte al Federației, după Bulgaria - Anglia

Cristian Mihală

Actualizat 15/10/2019 la 19:27 GMT+3

Borislav Mihaylov, președintele Federației Bulgare de Fotbal, a demisionat după incidentele cu tentă rasistă de la partida Bulgaria - Anglia.

Bulgarien - England | EM-Qualifikation

Credit imagine: Getty Images

Inițial, purtătorul de cuvânt al Federației a ieșit astăzi și a spus public că președintele forului nu are de gând să renunțe la funcție, chiar dacă prim ministrul i-a cerut asta. "Politicul nu ar trebui să se implice în sport!", a fost concluzia FBF.
Totuși, foarte probabil ulterior au avut loc presiuni mari, astfel că Borislav Mihaylov a luat decizia de a demisiona din funcție.

Știrea inițială: Guvernul îi cere demisia președintelui Federației, după Anglia - Bulgaria

Deși selecționerul Bulgariei a încercat să minimizeze cele întâmplate, spunând că nu au fost scandări cu tentă rasistă în tribune, presa occidentală a tratat pe larg subiectul, toți condamnând atitudinea huliganilor bulgari.
În acest context, inclusiv prim ministrul Boyko Borissov a intervenit, cerând demisia președintelui Federației.
Krasen Kralev, ministrul Tineretului și Sportului, a confirmat că Guvernul va întrerupe orice legătură cu Federația până în momentul în care Mihaylov își va prezenta demisia.
"Prim ministrul m-a chemat la el și mi-a spus: știi că Guvernul a investit foarte mulți bani în dezvoltarea fotbalului în ultimii 4 ani. Dar, având în vedere nivelul slab al fotbalului și ceea ce s-a întâmplat aseară, în partida cu Anglia, vreau să rupem orice legătură, inclusiv cea financiară, cu Federația, până când Borislav Mihaylov va demisiona", a dezvăluit Krasen Kralev pentru Sky Sports.

Ce riscă bulgarii

Conform englezilor, sancțiunea minimă pe care o riscă Bulgaria după partida de luni seară e o amendă de 50.000 de euro și un meci cu stadionul suspendat.
Totuși, în articolul 14 din Regulamentul UEFA este stipulat că, în cazul în care circumstanțele sunt agravante, se poate ajunge la măsuri dure, mergând până la excluderea din competiție.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo