Getty Images

Gafa uriașă comisă de UEFA, legată de numele Euro de la anul: "Mesajul a fost trimis din greșeală"

Gafa uriașă comisă de UEFA, legată de numele Euro de la anul: "Mesajul a fost trimis din greșeală"

20/03/2020 la 18:40Actualizare 20/03/2020 la 23:05

Inițial, oficialii forului european au anunțat că turneul final de anul viitor va avea loc tot sub denumirea UEFA EURO 2020, chiar dacă turneul se va desfășura în 2021.

Pe contul oficial de Twitter, oficialii UEFA au anunțat că știrea precedentă de pe site-ul lor nu este adevărată și că a fost publicată din greșeală. Astfel, forul european încă nu a luat o decizie finală în ceea ce privește numele Campionatului European de vara viitoare.

Știrea inițială

UEFA a precizat că formatul competiției va rămâne neschimbat: cele 12 țări stabilite inițial, printre care și România, vor găzdui competiția.

"Avem încredere că toate arenele vor rămâne neschimbate, iar turneul își va păstra versiunea originală: un eveniment european uriaș care va sărbători 60 de ani de existență. În același timp, turneul își va păstra denumirea inițială: UEFA EURO 2020.", se arată pe site-ul UEFA.

EURO, amânat din cauza pandemiei

Oficialii UEFA au aunțat recent că turneul programat inițial în această vară (11 iunie - 11 iulie) va fi amânat pentru anul 2021, ca urmare a pandemiei de coronavirus care amenință foarte multe țări din Europa.

În legătură cu bilete achiziționate de o mulțime de suporteri din întreaga Europă, printre care se numără mulți fani români, UEFA a dezvăluit că aceștia vor putea fie să-și primească în totalitate banii înapoi, fie vor putea să păstreze biletele pentru a avea acces la turneul din 2021.

Când se va disputa barajul

Astăzi, forul de la Nyon a precizat noile date de disputare la care sunt programate partidele din play-off-ul EURO. Semifinalele barajului se vor desfășura pe 4 iunie, în timp ce finalele sunt programate marți, pe 9 iunie. Situația pandemiei fiind în evoluție, aceste date pot suferi modificări.

Naționala României va întâlni Islanda, în deplasare, în semifinala play-off-ului. În cazul unui succes, tricolorii vor juca pentru locul la EURO, tot în deplasare, în fața Bulgariei sau Ungariei.

4 meciuri de la EURO 2021 se vor desfășura la București: 3 din faza grupelor și unul din faza optimilor.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.