Schimbările temporare pentru fotbaliști pot deveni obligatorii la Euro 2020, anunță Sky Sports. Aceste schimbări temporare ar urma să aibă loc în cazul unei posibile comoții. Jucătorul va putea fi înlocuit temporar pentru a se verifica dacă diagonisticul inițial este cel corect.

Acest sistem există deja în rugby: doctorul face o evaluare inițială asupra stării unui jucătorii care este retras pe bancă pentru teste suplimentare astfel încât să se determine dacă acesta a suferit o comoție. Când un jucător este evaluat de medic, echipei îi este permisă o schimbare temporară iar această devine permanentă dacă jucătorul înlocuit nu poate continua meciul.

Euro Qualification
Suedezii nu renunță! Cer UEFA să modifice regulile după ce spun că au fost agresați la București
25/04/2020 LA 09:04

International Football Association Board (IFAB) dorește ca Euro 2020 să fie primul turneu la care este implementată această măsură. FIFPro și UEFA sunt și ele de acord cu această măsură.

Posibilitatea folosirii schimbărilor temporare va fi discutată la întâlnirea anuală a IFAB ce va avea loc marțea viitoare, pentru ca decizia finală să fie luată pe 29 februarie anul viitor.

Euro Qualification
Ajutor neașteptat pentru cluburile din România. UEFA trimite o sumă importantă pentru supraviețuire
23/04/2020 LA 14:04
Euro Qualification
Exercițiu de imaginație în vestiarul României: "Am fi câștigat cu 2-0 în Islanda"
26/03/2020 LA 18:21