Getty Images

Francezii vor ține cu România în playoff-ul Ligii Națiunilor. De cine se teme campioana mondială

Francezii vor ține cu România în playoff-ul Ligii Națiunilor. De cine se teme campioana mondială

01/12/2019 la 14:56

La tragerile la sorți organizate ieri, la București, naționala Franței a fost repartizată în cea mai grea grupă de la EURO 2020. Momentan, formația pregătită de Didier Deschamps și-a aflat doar două adversare, ambele extrem de puternice: Germania și Portugalia.

Ultima echipă care va merge în grupa F de la turneul final din 2020 se va afla în martie, după desfășurarea meciurilor de baraj din cadrul Ligii Națiunilor. Printre adversarele care pot fi repartizate în cea mai complicată grupă se numără și Ungaria, pe care francezii și-ar dori s-o evite.

Jurnaliștii din Franța sunt de părere că ar fi mult mai la îndemână naționalei lor să joace al treilea ameci din grupă cu una dintre Georgia, Belarus, Macedonia de Nord și Kosvo. Pentru ca acest scenariu să se realizeze, România trebuie să elimine Bulgaria sau Ungaria în finala barajului și, implicit, să se califice la turneul final.

"Didier Deschamps şi staff-ul său ar putea începe să susţină România la baraje. Coechipierii lui Claudiu Keşeru şi Ciprian Tătăruşanu ar putea pune Georgia, Belarus, Macedonia de Nord sau Kosovo în drumul Franţei. Cel mai puternic adversar dintre aceste patru echipe, Macedonia, este doar pe locul 68 în clasamentul FIFA, în timp ce Kosovo este pe poziţia 115 în lume.", au scris cei de la Radio Monte Carlo Sport.

franta ro

Dacă "tricolorii" vor trece de meciul cu Islanda și, apoi, de confruntarea cu Bulgaria/Ungaria, aceștia vor juca în grupa C, alături de Ucraina, Olanda și Austria. Două dintre partidele României din faza grupelor se vor desfășura la București, pe Arena Națională, în timp al treilea se va juca la Amsterdam.