Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Islandezii, extrem de optimiști după amânarea barajului pentru Euro, cu România: "Ne vom califica"

Cosmin Cioboata

Actualizat 18/03/2020 la 11:46 GMT+2

UEFA a anunțat ieri amânarea cu un an a Campionatului European, ca urmare a pandemiei de COVID-19 care a paralizat toate campionatele de fotbal.

iceland

Credit imagine: Getty Images

În același timp, meciul naționalei României cu Islanda, din semifinalele barajului pentru Campionatul European, a fost reprogramat pentru luna iunie. Decizia a fost anunțată odată cu amânarea turneului final pentru vara viitoare.
În condițiile date, selecţionerul nordicilor este extrem de încrezător că Islanda se va califica la turneul final. Cu toatea acestea, data meciului de baraj ar putea suferi noi modificări, în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus.
Islandezii sunt plini de optimism înaintea meciului de baraj cu România. Partida de la Reykjavik ar fi trebuit să aibă loc la finalul acestei luni, însă a fost amânată pentru luna iunie, din cauza pandemiei de Covid-19.
Enrik Hamren mai are contract până în această vară cu naţionala nordică, însă va primi prelungirea dacă va obţine calificarea la turneul final.
"Obiectivul a fost mereu să ne calificăm la Campionatul European. Meciul a fost mutat în luna iunie şi avem şanse bune de a ne califica, dar nu se ştie niciodată. Suntem buni în iunie, jucătorilor mei le place să joace în această lună. Din prima zi aici, scopul nostru a fost Campionatul European. Jucătorii sunt foarte concentraţi pentru acest lucru. Vom juca bine în iunie şi ne vom califica, iar eu voi fi acolo, în 2021.", a declarat selecționerul Islandei, pentru Sport 2.
UEFA a propus ieri ca turneul final din această vară să fie amânat pentru 2021, în perioada 11 iunie - 11 iulie. Pentru a ajunge la Euro, România trebuie să treacă la baraj pe Islanda şi, în cazul unei victorii la Reykjavik, pe învingătoarea dintre Ungaria şi Bulgaria.
Romania

Mesajul lui Rădoi, după amânarea barajului cu Islanda

Mirel Rădoi, selecționerul României, a transmis un mesaj după decizia luată astăzi de UEFA, în care a dezvăluit că naționala noastră era pregătită pentru duelul cu Islanda. În plus, Rădoi consideră că amânarea barajului le oferă mai multe avantaje "tricolorilor".
Mirel Rădoi se află în izolare la domiciliu după ce s-a aflat în delegația României prezentă la Congresul UEFA de pe 3 martie.
"Toate deciziile luate azi au ca scop principal protejarea tururor celor implicați în fotbal, jucători, suporteri, antrenori, arbitri. Sănătatea fiecăruia este prioritatea numărul unu! După aceea, abia, vorbim de fotbal și de prioritățile fotbalului. Dacă e să mă refer strict la meciul cu Islanda, noi eram oricum pregătiți să îl jucăm în această lună. Vom vedea dacă situația globală ne va permite să îl jucăm în iunie, ar fi extraordinar ca orice pericol să dispară până atunci.
Dacă va fi așa, ar putea fi câteva avantaje sportive pentru noi. Faptul că am beneficia în mod cert de un gazon mai bun decât ar fi fost la Reykjavik în martie și de condiții meteo mai apropiate de cele cu care sunt obișnuiți jucătorii noștri. Ar mai putea fi un avantaj reprezentat de posibilitatea de a urmări mai mult timp jucătorii la lucru, pe teren, la cluburi. Dar acum nu îl pot considera un avantaj, câtă vreme competițiile naționale sunt suspendate. Vom vedea dacă se vor relua așa cum preconizează UEFA.
Mesajul meu este unul clar, atât pentru jucătorii naționalei, cât și pentru toți suporterii României, din țară și din străinătate: sănătatea fiecăruia este mai presus de orice competiție! Fiți responsabili și protejați-i pe cei de lângă voi! Hai, România!", a spus Rădoi, pentru site-ul frf.ro.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo