Getty Images

Jucătorii Angliei, pregătiți să părăsească terenul în Bulgaria în cazul unor scandări rasiste

Jucătorii Angliei, pregătiți să părăsească terenul în Bulgaria în cazul unor scandări rasiste

09/10/2019 la 12:27Actualizare 09/10/2019 la 12:34

Tammy Abraham a declarat că jucătorii Angliei au căzut de acord să părăsească terenul la meciul cu Bulgaria din preliminariile Euro 2020 dacă vor fi scandări rasiste din tribune și să încalce astfel protocolul UEFA.

Atacantul lui Chelsea a dezvăluit că jucătorii au discutat despre încălcarea protocolului UEFA.

În astfel de situații UEFA are o procedură în trei pași care trebuie urmată dacă există scandări rasiste din tribune. Primii doi pași implică un apel de la crainicul stadionului ca scandările să înceteze iar după ce arbitrul a fost notificat, jocul va fi suspendat temporar. Dacă nu funcționează, meciul trebuie abandonat.

În opinia lui Abraham, ar trebui să existe un singur pas. Dacă vor fi scandări rasiste, jucătorii ar trebuie să părăsească terenul imediat. Abraham a precizat că Harry Kane, căpitanul naționalei, a condus o discuție în acest sens la o întâlnire a jucătorilor de luni.

EM-Qualifikation: England spielt gegen Bulgarien

”Am avut întâlniri despre acest subiect (rasismul) și am vorbit despre cum să abordăm situația. Harry Kane chiar a spus că dacă se va întâmpla, să părăsim toți terenul”, a declarat Abraham.

Abraham a fost întrebat direct dacă ar trebui să existe un singur pas și nu trei. Englezul a răspuns: ”Din punctul meu de vedere, ar trebui să fie unul singur pentru că le oferă oamenilor scuze. După cum spuneam toți ieri, dacă se întâmplă și există un avertisment transmis pe stadion și se întâmplă iar, trebuie să luăm o decizie ca echipă”.