Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jucătorii Angliei, pregătiți să părăsească terenul în Bulgaria în cazul unor scandări rasiste

Vlad Dumitrescu

Actualizat 09/10/2019 la 12:34 GMT+3

Tammy Abraham a declarat că jucătorii Angliei au căzut de acord să părăsească terenul la meciul cu Bulgaria din preliminariile Euro 2020 dacă vor fi scandări rasiste din tribune și să încalce astfel protocolul UEFA.

Tammy Abraham of England faces the media during a press conference at St Georges Park

Credit imagine: Getty Images

Atacantul lui Chelsea a dezvăluit că jucătorii au discutat despre încălcarea protocolului UEFA.
În astfel de situații UEFA are o procedură în trei pași care trebuie urmată dacă există scandări rasiste din tribune. Primii doi pași implică un apel de la crainicul stadionului ca scandările să înceteze iar după ce arbitrul a fost notificat, jocul va fi suspendat temporar. Dacă nu funcționează, meciul trebuie abandonat.
În opinia lui Abraham, ar trebui să existe un singur pas. Dacă vor fi scandări rasiste, jucătorii ar trebuie să părăsească terenul imediat. Abraham a precizat că Harry Kane, căpitanul naționalei, a condus o discuție în acest sens la o întâlnire a jucătorilor de luni.
Anglia va juca cu Cehia vineri pentru ca apoi să călătorească la Sofia, unde există îngrijorare cu privind la posibile scandări rasiste având în vedere comportamentul fanilor bulgari în meciurile cu Cehia și Kosovo din iunie. Drept urmare, stadionul Vasil Levski a fost închis parțial pentru două partide, printre care și cea cu Anglia.
EM-Qualifikation: England spielt gegen Bulgarien
”Am avut întâlniri despre acest subiect (rasismul) și am vorbit despre cum să abordăm situația. Harry Kane chiar a spus că dacă se va întâmpla, să părăsim toți terenul”, a declarat Abraham.
Abraham a fost întrebat direct dacă ar trebui să existe un singur pas și nu trei. Englezul a răspuns: ”Din punctul meu de vedere, ar trebui să fie unul singur pentru că le oferă oamenilor scuze. După cum spuneam toți ieri, dacă se întâmplă și există un avertisment transmis pe stadion și se întâmplă iar, trebuie să luăm o decizie ca echipă”.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo