Fotbal
Euro Qualification

Jucătorul "genial" al României pe care islandezii nu îl vor uita prea uşor. Ce au scris nordicii

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

romania

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
22/11/2019 la 13:09

Presa din Islanda acordă spaţii largi întâlnirii cu România, din semifinala barajului pentru Euro 2020. Jurnaliştii de la Reykjavik şi-au adus aminte de perioada în care Gheorghe Hagi s-a transformat într-un adevărat coşmar pentru apărarea nordicilor.

România are o a doua şansă de a ajunge la turneul final al Campionatului European, după ce a ratat calificarea din preliminarii. Prin barajul Ligii Naţiunilor, prima reprezentativă are de câştigat un mini-turneu, în care va întâlni în semifinale Islanda şi într-o eventuală finală câştigătoarea partidei Bulgaria - Ungaria.

Nordicii şi-au adus aminte de singurele întâlniri directe la nivel de prime reprezentative dintre cele două ţări. În preliminariile CM 1998, România, cu un Hagi magistral, a administrat un dublu 4-0 Islandei.

Fotbal

Daum, pus la zid de Mirel Rădoi după mandatul germanului pe banca naţionalei: "Nu mi-a plăcut nimic"

09/07/2020 LA 09:34

"Islanda nu a învins încă România la nivel de echipe naţionale de seniori, dar va avea ocazia să obţină un succes în premieră în semifinala barajului, din 26 martie.

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori, în 1996 şi 1997, într-o perioadă în care România se afla în cel mai bun moment din istoria sa. Echipa tricolorilor era printre forţele Europei la acea vreme, obţinând calificări pe linie la turneele de Campionat European şi Mondial.

Pe 9 octombrie 1996, românii s-au impus cu 4-0 în Islanda, graţie geniului lui Hagi. Pe lângă liderul românilor, au mai marcat Moldovan, Gheorghe Popescu şi Dan Petrescu.

Formaţiile s-au întâlnit pentru a doua oară un an mai târziu, la Bucureşti. Pe 10 septembrie 1997, românii s-au impus din nou cu 4-0. Hagi a făcut iar un meci mare, fiind autorul unei duble. Pentru adversara noastră au mai înscris Constantin Gâlcă şi Dan Petrescu.

România a câştigat atunci detaşat grupa de calificare la Mondialul din 1998, cu 28 de puncte din 30 posibile", notează mbl.is.

Naționala României va juca cu Islanda în semifinalele barajului EURO organizat în urma rezultatelor din Liga Națiunilor, pe 26 martie la Reykjavic. În cazul în care "tricolorii" trec de nordici, vor juca în finala barajului cu câștigătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, pe 31 martie, în deplasare.

Fotbal

Străinul dorit în naționala României | Anunțul lui Mirel Rădoi: "L-am vrut și când eram la FCSB"

24/06/2020 LA 18:42
Romanian Liga I

Chiricheș a mărturisit care este singura echipă din România pentru care s-ar întoarce

23/05/2020 LA 09:33
Subiecte asemănătoare
FotbalEuro QualificationRomania
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol