Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luis Enrique îl critică public pe Robert Moreno: "Nu vreau o astfel de persoană lângă mine"

Sebastian Ujica

Actualizat 27/11/2019 la 15:09 GMT+2

Luis Enrique a fost prezentat oficial ca nou selecționer al Spaniei, urmând să pregătească naționala iberică la Euro 2020.

Luis Enrique is back to spanish national team

Credit imagine: EFE

Victoria cu 5-0 a Spaniei în fața României în ultimul meci din preliminariile Campionatului European de anul viitor a căzut rapid în plan secund pentru spanioli după anunțul că Luis Enrique va reveni pe bancă pentru turneul final.
Antrenorul echipei în perioada în care Luis Enrique nu a putut să antreneze din cauza tragediei din familia sa, Robert Moreno, a primit vestea înaintea partidei cu România și a părăsit în lacrimi stadionul, fără să discute cu presa. Confirmarea revenirii lui Luis Enrique a venit ziua următoare.
Prezentat oficial astăzi, Luis Enrique a explicat situația cu Moreno și motivul pentru care acesta nu face parte din staff-ul său.

Critici pentru Moreno

Robert Moreno nu este loial, are o ambiție excesivă și nu vreau pe cineva de acest fel lângă mine. Este o zi specială pentru mine și pentru familia mea pentru că mă întorc acasă. Știu că atenția presei va fi la tot ce s-a întâmplat. Sunt o persoană care stă departe de controverse, dar de data această sunt forțat pentru că această controversă este generată de o altă persoană care a lucrat cu mine.
Singura persoană responsabilă pentru absența lui Robert Moreno din staff sunt eu.
A avut loc o întâlnire cu Robert Moreno și mi-a spus că vrea să meargă principal la Euro, și apoi să redevină secundul meu. Nu sunt surprins. Pentru mine este lipsă de loialitate, eu nu aș face-o. Este un mare defect. Înțeleg poziția lui dar nu se poate compara. I-am spus că nu îl mai văd ca pe secundul lui și că nu știu când mă voi întoarce, însă că simt nevoia să muncesc. Întâlnirea a fost cordială și apoi am vorbit cu ceilalți din staff-ul să le cer opinia și pentru ca nimeni să nu îmi interpreteze cuvintele. Am decis să nu mă autopropun Federației, nu i-am sunat.
Din punct de vedere profesional n-am ce să-i reproșez lui Robert Moreno, este bine pregătit. Pe de altă parte, nu am avut îndoieli în privința lui până când nu am văzut că a spus un lucru, iar acțiunile sale au fost altele. Nu sunt personajul pozitiv în acest film, dar nici cel negativ.
Mi-a plăcut selecția văzută. Am învățat multe de la Robert Moreno. Nu veți vedea multe schimbări. Vor fi nuanțe diferite. Va fi aceeași națională, vom încerca doar să fie mai bună. Mi-ar plăcea să existe un prim 11, dar nu există. Este important să vedem cum evoluează situația în următoarele luni. Trebuie să fie în formă
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo