Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marca, impresionată de atmosfera creată de copiii români cu Norvegia. Ce scriu ziarele din Vest

Cristian Mihală

Actualizat 16/10/2019 la 11:43 GMT+3

România a impresionat la ultima acțiune din campania de calificare la Euro 2020, meciul cu Norvegia, încheiat la egalitate, scor 1-1. Având interdicția de a avea suporterii obișnuiți pe stadion, Federația Română de Fotbal a profitat de o regulă UEFA și a adunat aproximativ 30.000 de copii pe Arena Națională. Lucru care i-a luat prin surprindere jurnaliştii din marile ţări ale Europei.

Romania fani

Credit imagine: Eurosport

Astfel, presa din străinătate a scris despre recordul mondial reușit de România, modul în care s-au comportat copiii noştri impresionând.
"România a avut parte de sprijinul a 30.000 de copii la partida cu Norvegia, record mondial
Ca urmare a scandărilor fanilor de la meciurile cu Spania și Malta, României nu i s-a permis să joace cu spectatori în tribune, la partidele cu Norvegia și Suedia. Totuși, Federația Română de Fotbal a putut chema la meciul cu Norvegia 30.000 de copii, care au animat stadionul de la București. Mai mult, acesta a fost chiar un nou record mondial.
Pentru că trebuie ca acești micuți să fie supravegheați, a fost și câte un adult la fiecare grup de 10 copii, pentru a avea grijă de ei și pentru a-i îndruma. UEFA consideră că astfel de sancțiuni nu trebuie să îi afecteze pe copiii de maximum 14 ani, așa că li s-a mpermis accesul pe stadion.
Prima dată când s-a întâmplat așa ceva a fost la un meci din Europa League, între Partizan Belgrad și AZ Alkmaar. Atunci au fost pe stadion 20.000 de persoane", au scris cei de la Marca.
Onefootball a notat: "Bucureștiul s-a umplut de copii pentru meciul România - Norvegia
Arena Națională din București a primit vizita a 30.000 de copii în această seară. Această atmosferă specială a fost posibilă ca urmare a sancțiunii pe care România a primit-o. Chiar dacă suporteriii români au fost rasiști la meciurile cu Spania și Malta, UEFA le-a permis să aducă un număr impresionant de copii la stadion. Acesta este un nou record mondial".

Presa din Norvegia, exprimare nefericită

Norvegienii însă nu au fost la fel de entuziasmaţi de atmosfera creată pe Arena Naţională. Asta pentru că naţionala lor a fost dezavantajată, ei sperând să evolueze într-o atmosferă care să nu pună presiune. Din păcate, presa de la Oslo a găsit o exprimare nefericită pentru atmosfera creat de copii, catalogând sunetele scoase drept "tribale".
29.854 de susținători a avut România la meciul cu Norvegia de marți seară, 15 octombrie, dintre care 27.000 au fost copii.
Echipa naţională de Fotbal a României a încheiat la egaliate meciul cu Norvegia, disputat marți, pe Arena Națională, scor 1-1, din grupa F de calificare la EURO 2020. Tricolorii au fost egalaţi în minutul 90+2, ratând şansa de a urca pe locul secund în grupă.

Clasamentul grupei României

clasament
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo