Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mitriţă a impresionat la naţională! "E cel mai bun! Dacă învaţă să se apere, ar juca la City!"

Cristian Mihală

Actualizat 16/10/2019 la 14:42 GMT+3

Gică Craioveanu l-a lăudat pe Alexandru Mitriță pentru prestația foarte bună din meciul României cu Norvegia, din preliminariile Campionatului European din 2020

Mitrita

Credit imagine: Eurosport

După o perioadă în care a lipsit de la naţională, fiind în conflict cu selecţionerul Contra, Mitriţă a fost din nou convocat pentru dubla cu Feroe şi Norvegia. În confruntarea de marţi seară, fostul jucător al Craiovei a fost omul meciului, pe lângă golul înscris evoluţia sa impresionând.
Gică Craioveanu spune că nivelul la care a ajuns mijlocașul legitimat la New York City este unul foarte ridicat și că ar fi putut evolua chiar și la Manchester City. Singurul minus al lui Alexandru Mitriță este pe faza defensivă, pe care nu o face la fel de bine ca ceilalți colegi ai săi de la națională.
Eu spun de 3 ani că piticul ăla (n.r. Mitriță) e cel mai bun jucător de la națională. În fotbalul modern sunt foarte puțini jucători care driblează. În ziua de azi jucătorii nu mai driblează, iar piticul scoate adversari din joc, are tupeul ăla pozitiv, a avut momente sclipitoare. Mitiriță e un jucător unic. Dacă ar învăța să se apere ar fi fabulos, ar juca la Manchester City. Mi-a plăcut și Stanciu, e un jucător sclipitor când e în formă și vrea să joace. Pentru mine, e un fotbalist unic, eu aș juca cu Mitriță și la meciurile amicale. Sunt jucători care aleargă 10 km și pierd 40 de mingi, eu mă iau după ce se realizează în acei kilometri alergați. Referitor la penalty, cred că putea să intervină clar Contra și să spună că bate x sau y, dar poate copilul a auvt înceredere. Pușcas a jucat foarte bine, s-a bătut cu ei, dar acel penalty a fost executat slab | Craioveanu, la ProX.
În ”dubla” României cu Insulele Feroe și Norvegia, Mitriță a reușit primele goluri pentru națională. A marcat un gol în Insulele Feroe și unul pe ”Arena Națională”.

Manchester City şi New York City au acelaşi patron

Alegerea lui Manchester City nu a fost făcută de Craioveanu doar pentru că Mitriţă e un jucător cu centrul de greutate jos şi foarte rapid, în stilul fotbaliştilor preferaţi de Guardiola.
New York City aparţine consorţiului City Football Group (CFG), care deține franciza Manchester City. În spatele grupului se află şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan. După achiziționarea lui Manchester City în 2008, City Football Group a mai cumpărat acțiuni în Major League Soccer (MLS), la echipa de fotbal New York City, dar și la Melbourne City, în Australia și în Japonia, la formația Yokohama Marinos.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo