Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Presa internațională acuză fanii români de rasism, după ce suedezul Isak a fost huiduit la București

Ion Alexandru

Actualizat 16/11/2019 la 10:56 GMT+2

Isak a intrat în locul lui Berg și a fost omul care a decis ca meciul România - Suedia să continue. Arbitrul l-a întrebat dacă vrea să oprească partida, dar suedezul cu origini în Eritrea a spus că nu este nevoie.

Alexander Isak

Credit imagine: Getty Images

Finalul meciului cu Suedia a fost marcat de un incindent grav. Arbitrul Orsato putea suspenda meciul din cauza abuzului rasist la adresa lui Alexander Isak.

Filmul incidentului

Minutul 81 al întâlnirii România - Suedia. Arbitrul italian Daniele Orsato oprește meciul un minut pe motiv de scandări cu caracter rasist la adresa atacantului suedez de culoare Alexander Isak, iar de la instalaţia de amplificare se aude un avertisment către suporterii români prin care sunt atenţionaţi că există riscul întreruperii definitive a partidei în cazul în care asemenea incidente se repetă.
Născut la Stockholm din părinți din Eritrea, Isak a dezvăluit discuția cu arbitrul italian.
Da, am auzit scandări rasiste din tribune. Sunt dezamăgit, este incredibil că asemenea lucruri se întâmplă. Dar noi eram pregătiţi pentru aşa ceva şi am făcut faţă
Doar l-am întrebat pe arbitru dacă a auzit ceva. După două minute, a întrerupt meciul şi a spus că a auzit ceva. M-a întrebat: <vrei să opresc meciul?> I-am spus: <nu, nu trebuie să faci asta>. Cuvintele rasiste sunt lucruri care nu ar trebui să se întâmple. Este incredibil de trist
Daniele Orsato
Căpitanul Suediei Granqvist l-a lăudat pe Orsato.
Arbitrul a fost foarte bun, foarte puternic. I-a spus lui Isak: <avertizează-mă dacă se întâmplă din nou şi voi opri meciul>. Am terminat restul partidei evitând asta şi am sărbătorit pe teren.

Presa din strănătate s-a imflamat după incidentul în care a fost implicat Alexander Isak

"Abuz rasist la adresa lui Isak în România - Suedia. Bucuria calificării Suediei la Euro 2020 a fost stricată de abuzul rasist la adresa atacantului, în momentul în care a fost introdus pe teren în minutul 78, în locul lui Marcus Berg." notează Euronews.
"Alexander Isak, ținta atacurilor rasiste ale fanilor români. Isak a intrat pe teren în minutul 78 al victoriei Suediei cu 2-0, iar meciul a fost oprit apoi aproximativ două minute, după ce atacantul de 20 de ani s-a plâns din cauza insulteror rasiste", notează Sky Sports.
"Isak a fost huiduit la fiecare atingere a balonului de fanii gazdelor şi, în ciuda abuzului, nu a ripostat, continuând să joace cu curaj" au scris englezii de la The Sun.
Echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020 direct din preliminarii, după ce a fost învinsă de Suedia cu 2-0, vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo