Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roberto Mancini, selecționerul Italiei până în 2022

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 15/10/2019 la 12:28 GMT+3

Roberto Mancini, selecționerul reprezentativei Italiei, și-a prelungit înțelegerea cu Federația Italiană de Fotbal până în anul 2022

Roberto Mancini verurteilt Rassismus

Credit imagine: SID

Inițial, contractul semnat între cele două părți urma să expire în 2020, însă în urma clauzei calificării echipei naționale pentru turneul final de anul viitor, durata contractului a fost extinsă pentru încă doi ani.
De altfel, această clauză de calificare a fost impusă în momentul instalării lui Roberto Mancini ca selecționer al "Squadrei Azzurra", la jumătate de an după demiterea lui Gian Piero Ventura, actualul antrenor al celor de la Salernitana (formație aflată în lupta pentru promovarea în Serie A în acest sezon).
Potrivit cotidianului italian Calciomercato.com, Roberto Mancini a prezentat siguranța că va pregăti reprezentativa Italiei la Campionatul Mondial din 2022, găzduit de Qatar, acesta arătându-se “convins și entuziast” în privința prezenței Italiei la marele turneu final.

Mancini a revitalizat Italia

În vărstă de 54 de ani, Mancini a reușit să revitalizeze prima reprezentativă a Italiei, asigurând calificarea pentru Campionatul European cu șapte victorii din tot atâtea partide. E adevărat, "Squadra Azzurra" a avut parte de o grup[ destul de ușoară, din care mai fac parte Finlanda, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Grecia și Liechtenstein.
Această performanță vine la doar doi ani după ce Italia a ratat calificarea la ediția Campionatului Mondial din Rusia; aceasta a reprezentat una dintre cele mai mari contraperformanțe din istoria fotbalului italian.
De-a lungul carierei sale, Roberto Mancini a pregătit echipe precum Fiorentina, Lazio, Internazionale Milano, Manchester City, Galatasaray sau Zenit Saint Petersburg.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo