Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tragere la sorți baraj EURO: România va juca împotriva Islandei

Cosmin Cioboata

Actualizat 22/11/2019 la 14:14 GMT+2

Naționala României va juca cu Islanda în semifinalele barajului EURO organizat în urma rezultatelor din Liga Națiunilor, pe 26 martie la Reykjavic. În cazul în care "tricolorii" trec de nordici, vor juca în finala barajului cu câștigătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, pe 31 martie, în deplasare.

islanda - romania

Credit imagine: Getty Images

În urma tragerilor la sorți de la Nyon, România se va lupta pentru a treia oară cu naționala Islandei, formație care la ultimul Campionat European a ajuns până în "sferturi". Federaţia islandeză a anunţat pe site-ul oficial că meciul cu România se va disputa pe arena Laugardalsvöllur, din Reykjavik, cu o capacitate de 15.000 de locuri.

Tragere la sorți baraj Euro: Ce a făcut Islanda în Liga Națiunilor și în preliminarii

Naționala pregătită de Erik Hamren a avut parte de o campanie dezastruoasă în prima grupă valorică din cadrul Ligii Națiunilor. Islandezii au pierdut toate cele patru partide, în compania Belgiei și Elveției și au reușit să înscrie un singur gol.
În preliminariile EURO 2020, Islanda a obținut o grupă relativ accesibilă, în care s-a luptat pentru locul doi. Franța și Turcia păreau să fie principalele contracandidate la calificare, în timp ce Albania, Andorra și Moldova arătau ca victime sigure pentru naționala nordicilor. În final, lucrurile au stat puțin diferit față de așteptările jucătorilor lui Hamren. Învinși în ambele meciuri de campioana mondială Franța, islandezii au reușit o victorie și un egal contra Turciei. Dezamăgirea campaniei a fost reprezentată de înfrângerea de pe terenul Albaniei (4-2), unde cel mai probabil s-a pierdut calificarea. Viitoarea adversară a României a încheiat grupa H pe locul al treilea, în spatele Franței și Turciei.

Tragere la sorți baraj Euro: Performanțele Islandei la turneele finale

Ascensiunea naționalei Islandei în fotbalul mare a început în 2016, la Campionatul European din Franța, unde a fost prezentă și România. Parcursul celor două naționale care se vor întâlni pe 26 martie a fost însă diferit. Dacă "tricolorii" au părăsit competiția încă din faza grupelor, nordicii au reprezentat revelația turneului. Islanda a încheiat grupa preliminară pe locul al doilea, peste Turcia și Olanda și a obținut prima sa calificare din istorie la un turneu final.
În Franța, islandezii au jucat excelent și au avansat în fazele eliminatorii, după ce au învins Austria și au remizat cu Portugalia și Elveția în grupă. Optimile de finală contra Angliei au reprezentat apogeul aventurii de la EURO 2016. Conduși încă din minutul 4 după penalty-ul transformat de Rooney, formația pregătită de Hamren a întors scorul în numai 12 minute și s-a calificat în "sferturi". Istoria nu s-a mai repetat și împotriva Franței, care la pauză conducea cu 4-0. Viitoarea vicecampioana europeană s-a impus cu 5-2 în final, dar lumea fotbalului a rămas cu o imagine memorabilă după parcursul senzațional al nordicilor.
islanda - romania
După performanța neașteptată de la EURO 2016, Islanda a reușit să se califice în premieră și la Campionatul Mondial din Rusia. Nordicii n-au mai fost la fel de inspirați ca în urmă cu doi ani și au terminat pe ultimul loc într-o grupă din care mai făceau parte Argentina, Croația și Nigeria.

Tragere la sorți baraj Euro: Lotul de jucători al Islandei

Printre cei mai în formă jucători ai naționalei pregătite de Erik Hamren se numără Gylfi Sigurdsson (Everton), Alfred Finnbogason (Augsburg) și Arnor Sigurdsson (ȚSKA Moscova). Pe faza ofensivă, Bjarnson și Ragnar Sigurdsson sunt cei mai buni marcatori ai nordicilor din campania de calificare, cu câte trei goluri înscrise.
Dacă ținem cont de ultimele partide jucate de nordici în preliminarii și de preferințele selecționerului suedez, primul 11 al Islandei de la barajul cu naționala României va arăta așa:
islanda romania
Cu siguranță, România va avea o partidă extrem de dificilă în Islanda, unde temperaturile sunt mult mai coborâte decât în țara noastră, iar vuietul tribunelor umplute la capacitate maximă de nordici vor cântări enorm în cursa pentru calificare la EURO 2020.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo