La ședința interministerială au participat și Gică Popescu, consilierul prim-ministrului, și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Potrivit DigiSport, Gică Popescu a dezvăluit faptul că organizatorii Campionatului European sunt pregătiți pentru situația neplăcută generată de apariția cazurilor de coronoavirus și în țara noastră.

Euro Qualification
Suedezii nu renunță! Cer UEFA să modifice regulile după ce spun că au fost agresați la București
25/04/2020 LA 09:04

"L-am invitat și pe domnul Raed Arafat. Cum era normal, după toate zvonurile acestea am fost nevoiți să abordăm și subiectul coronavirusului. Deocamdată nu sunt probleme de îngrijorare pentru că nici UEFA nu s-a pronunțat cu privire la această situație. Toată lumea așteaptă să vadă cum evoluează această situație care, să fim sinceri, preocupă pe toată lumea, inclusiv pe cei de la UEFA. Și eu am avut contact zilele trecute cu șeful de proiect de acolo, nu ia nimeni piciorul de pe accelerație.

Mergem înainte sperând ca lucrurile să nu evolueze în așa fel încât să pună în pericol desfășurarea Campionatului European. Deocamdată nu este situația de așa fel încât să ne preocupe. Cei care se ocupă de acest lucru spun că sunt pregătiți ca lucrurile să nu ia amploare. Noi, cei care coordonăm și ne ocupăm de acest proiect, mergem înainte cu toate celelalte obiective.", a spus Gică Popescu.

Coronavirusul a afectat lumea sportului în ultimele săptămâni. În Serie A, 4 meciuri au fost anulate în ultima etapă, pentru a preveni răspândirea virusului printre spectatorii aflați în tribune. Această mărusă de urgență a fost aplicată la partidele Verona - Cagliari, Torino - Parma, Atalanta - Sassuolo și Inter - Sampdoria.

De asemenea, 5 meciuri din acest weekend, printre care și derby-ul Juventus - Inter, se vor desfășura fără spectatori, la solicitarea Guvernului Italiei. Italia este cea mai afectată țară din Europa. Până acum, 400 de persoane au fost infectate cu Covid-19, în timp ce alți 12 oameni și-au pierdut viața.

Patru meciui din cadrul EURO 2020 vor fi găzduite pe National Arena, în București: 3 din faza grupelor și unul din "optimi".

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Euro Qualification
Ajutor neașteptat pentru cluburile din România. UEFA trimite o sumă importantă pentru supraviețuire
23/04/2020 LA 14:04
Euro Qualification
Exercițiu de imaginație în vestiarul României: "Am fi câștigat cu 2-0 în Islanda"
26/03/2020 LA 18:21