Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vasile Mogoș, la prima convocare la națională: "Am mari emoții, nu am dormit deloc!"

Cristian Mihală

Actualizat 09/10/2019 la 10:09 GMT+3

Vasile Mogoș, marele pariu al lui Cosmin Contra pentru dubla României cu Insulele Feroe și Norvegia, are mari emoții înainte de posibilul debut la echipa națională.

Vasile Mogoș

Credit imagine: Eurosport

Fotbalistul lui Cremonese a vorbit despre cât de importantă a fost această convocare și a dezvăluit că nu are vreun secret pentru condiția fizică de invidiat.
"Am mari emoții. Noaptea trecută nu am dormit deloc. Încă trebuie să realizez că sunt aici. Sunt un jucător cu fizic bun, care știe să dea bine cu capul. Voi trebuie să îmi spuneți la ce sunt bun. Sunt un om care are multe valori, iar prima valoare e familia mea, care e stimulul meu cel mai mare. Am ajuns până aici pentru că am crezut în mine.
Nu îmi place deloc să fac sală, zero. M-a ajutat Dumnezeu (n.r. - să aibă fizic bun). Bine, trebuie să te menții, nu poți să faci prostii. Sunt profesionist și am grijă de corpul meu. Cum am mai spus, încă nu realizez că sunt aici și sunt mândru că sunt aici", a spus Vasile Mogoș pentru FRF TV.

Cine este Vasile Mogoș

Vasile Mogoș, fundaș în Serie B la Cremonese, a fost adus la lot în condițiile în care Romario Benzar are probleme. Dincolo de faptul că nu joacă, fostul jucător al FCSB este și ușor accidentat. În aceste condiții, Cosmin Contra are însă încredre în românul cu o poveste de viață foarte agitată și fără un CV deosebit.
Vasile Mogoș a plecat de la vârsta de 6 ani din România în Italia, unde s-a stabilit cu familia, tata, mama, fratele și cele trei surori. Mogoș a luat-o de jos în fotbal, din liga a cincea. Acum joacă la Cremonese, în Serie B.
Viața lui Mogoș a fost mai mereu la limită. Românul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în Italia, ca urmare a unei infracțiuni comise în perioada în care evolua pentru Reggiana, echipă la care a jucat între 2015 și 2017. Potrivit presei din Italia, Mogoș, alături de alți 4 colegi, ar fi fost implicați atunci într-o bătaie de proporții într-un club de noapte.
Concurentul pe post al lui Mogoș este Benzar. Ambii joacă în Italia. Diferență este continuatea în evoluții a lui Mogoș, care a fost titular în toate meciurile din ultimele trei sezoane. Mogoș a reușit și 6 goluri pentru Cremonese în cele 14 luni, de când este la echipă.

Situația României în Grupa F a preliminariilor pentru Euro 2020

România se află pe locul trei în preliminariile pentru Euro 2020, cu 4 etape rămase de disputat. Spania e lider și are aproape siguranța că va termina pe acea poziție, în condițiile în care are punctaj maxim. Lupta pentru locul secund se dă între Suedia, România și Norvegia.

Clasament grupa F

  • 1. Spania - 18 puncte
  • 2. Suedia - 11 puncte
  • 3. România - 10 puncte
  • 4. Norvegia - 9 puncte
  • 5. Malta - 3 puncte
  • 6. Insulele Feroe - 0 puncte

Programul partidelor din grupa României

  • 12 octombrie 2019: Feroe - Romania (ora 19:00), Malta - Suedia, Norvegia - Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe - Malta, Romania - Norvegia, Suedia - Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia - Feroe, Romania - Suedia, Spania - Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta - Norvegia, Spania - Romania, Suedia - Feroe (ora 21:45)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo