Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anglia - Kosovo 5-3, în preliminariile pentru EURO 2020! Kosovo a deschis scorul în primul minut

Cosmin Cioboata

Actualizat 07/10/2019 la 11:26 GMT+3

Anglia a trecut de naționala din Kosovo cu 5-3 în preliminariile pentru EURO 2020. Naționala lui Gareth Southgate a bifat al 42-lea meci fără înfrângere într-o campanie de calificare.

Raheem Sterling has had an impressive campaign for club and country

Credit imagine: PA Sport

Kosovo a venit la Southampton cu o echipă ofensivă și le-a pus în mod frecvent probleme englezilor. Cu Bernard Challandes pe bancă, naționala din Kosovo a întrerupt seria de 15 partide fără înfrângere și a rămas pe locul 3 din grupa A.
Kosovo a înscris prima, chiar în primul minut al meciului de la Southampton. Berisha a deschis scorul dupăo pasă greșită a fundașului Michael Keane. Anglia a egalat repede prin Sterling (min 8) și a readus calmul pe stadionul St Mary. În minutul 19, Harry Kane a adus Anglia în avantaj după o pasă a aceluiași Sterling. A urmat autogolul lui Vojvoda (min 38), care s-a trezit cu mingea în fața propriei porți. În numai douăminute, Sancho a făcut dubla” (min 44 și 45+1), iar tabela arăta 5-1 la pauză.
Kosovo a redus din diferență imediat după startul părții secunde. Din nou prin Berisha (min 49), care a creat o fază minunată în careul englezilor, finalizată cu un șut la vinclu. În minutul 55, Harry Maguire a faultat în careu, iar Muriqi a transformat din penalty. Anglia putea să înscrie și ea de la 11 metri, însă Kane nu l-a putut învinge pe portarul Muric și tabela a înghețat la 5-3.
Harry Kane of England scores a goal to make it 2-1 during the UEFA Euro 2020 qualifier match between England and Kosovo at St. Mary's Stadium on September 10, 2019 in Southampton, England
Exact cum selecționerul Bernard Challandes promitea înaintea partidei, Kosovo n-a venit în Anglia săse apere. Pressingul a dat roade în anumite momente, iar statisticile pot confirma cămicuța naționalăa venit la Southampton să joace fotbal. Opt ocazii de gol și o posesie de 42% au avut jucătorii din Kosovo. Acțiunile personale ale englezilor au făcut diferența, iar printre cei mai activi s-a numărat Raheem Sterling. Atacantul lui Manchester City a reușit un gol și trei pase decisive împotriva naționalei din Kosovo.

Southgate: A fost un meci bizar! Am greșit mult.

Selecționerul Angliei, Gareth Southgate a considerat cămeciul a fost bizar:
“Ambele echipe au greșit foarte mult. Mă bucură faptul că am atacat și am reușit să compensăm începutul slab de partidă. Au fost, într-adevăr, câteva contra-atacuri devastatoare din partea jucătorilor mei. Totuși, greșelile s-au văzut clar și trebuie să le corectăm. A fost un meci bizar! ”, a spus Gareth Southgate dupămeciul cu Kosovo.
În cealaltăpartidădin grupă, Cehia s-a impus clar cu 3-0 pe terenul lui Muntenegru. Anglia continuă să fie liderul grupei A, cu 12 puncte din 12 posibile și cu un meci mai puțin disputat.
Kosovo's midfielder Valon Berisha (L) passes England's defender Michael Keane as he celebrates scoring the opening goal during the UEFA Euro 2020 qualifying Group A football match between England and Kosovo
Următoarele partide din preliminariile EURO 2020 se vor juca în octombrie. Așa arată programul confruntărilor din grupa A:
  • Cehia - Anglia (11 octombrie)
  • Muntenegru - Bulgaria (11 octombrie)
  • Bulgaria - Anglia (14 octombrie)
  • Kosovo - Muntenegru (14 octombrie)

Anglia - Kosovo 5-3 | Englezii au stabilit un nou record

Anglia a trecut cu 5-3 de naționala din Kosovo dupăun meci spectaculos. Meciul a contat pentru calificarea la EURO 2020, iar englezii au stabilit un record demn de cărțile de istorie. Marți seară, naționala lui Gareth Southgate a bifat al 42-lea meci fără înfrângere în preliminariile unui turneu. Din 2010 n-a mai pierdut Anglia într-o campanie de calificare. Ucraina era ultima cea care reușea să învingă Anglia în cursa spre un loc la Campionatul Mondial din Africa.
33 de victorii, 9 egaluri și 116 goluri înscrise sunt cifrele cu care Kane și colegii săi se pot mândri în lumea fotbalului. După patru partide, Anglia conduce grupa A cu maximum de puncte.
Deși pare greu de crezut, Kosovo a mers pe terenul Angliei după o serie senzaționalăde 15 partide în care n-a cunoscut eșecul. 10 succese și 5 remize sunt cifrele înregistrate de jucătorii din Kosovo. Islanda a fost cea care a reușit s-o învingă ultima oară, în urmăcu doi ani. Dupăacea înfrângere, a urmat o ascensiune senzațională pentru țara care are numai două milioane de locuitori. Kosovo a făcut înconjurul lumii weekend-ul trecut, când a trecut de Cehia (scor 2-1), la finalul unui meci extrem de echilibrat. Seria fabuloasă a micuței națiuni s-a oprit aseară în meciul contra Angliei.
Gareth Southgate led England to the World Cup semi-finals

Selecționerul lui Kosovo a reușit o performanță extraordinară

Selecționerul Bernard Challandes este cel care merită o mare parte din laudele primite de Kosovo. Cu el pe bancă, naționala a parcurs o serie de 14 meciuri fără înfrângere. Ajuns la 68 de ani, elvețianul Challandes a mai antrenat câteva cluburi din țara sa, printre care Zurich, Sion și Young Boys. Acesta are expieriență și la ca selecționer. S-a făcut remarcat pe banca naționalelor de tineret ale Elveției, unde a stat timp de 11 ani. Challandes s-a mai aflat la conducerea naționalei Armeniei în urmăcu patru ani.
Înainte de meciul cu Anglia, selecționerul Bernard Challandes a avut o declarație inedită. Elvețianul de 68 de ani le-a explicat reporterilor pe un ton ridicat căva trata ofensiv meciul cu Anglia.
“Nu vom intra pe teren să ne apărăm. Vom face un pressing tactic împotriva Angliei, în care vom și ataca! Într-un meci ca acesta, jucătorii mei trebuie să atace, să se întoarcă, să atace, să atace, să atace! Vreau ca ei să câștige dueluri și, cine știe, poate vom reuși să marcăm!”, a exclamat selecționerul Bernard Challandes.
Partida de marți searăa fost prima din istorie dintre cele douănaționale. Anglia a reușit să se califice la ultimul Campionat European din 2016, unde a fost eliminată în optimi” de Islanda (scor 1-2). De cealaltăparte, naționala înființată în 2010 n-a reușit săse califice niciodatăla un turneu final.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo