Portarul celor de al FC Barcelona, Marc-Andre Ter Stegen, a dat o declarație care a încins atmosfera de la naționala Germaniei. Goalkeeper-ul de 27 de ani a fost rezervă în toate partidele din preliminariile Campionatului European din 2020, Manuel Neuer fiind preferat de Joachim Low.
”Nu este ușor să găsesc o explicație deoarce dau tot ce-i mai bun în fiecare meci pentru a face decizia mult mai dificilă. Încerc să devin titular, însă călătoria la echipa națională (pentru ultimele 2 partide) a reprezentat o lovitură grea pentru mine” a spus Ter Stegen.
Ter Stegen a jucat ultima dată titular pentru Germania în 2017, în preliminariile Campionatul Mondial din Rusia. Atunci, Manuel Neuer era accidentat însă portarul celor de la Bayern a redevenit titular după ce și-a revenit și a apărat inclusiv la Mondial.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22

Replica lui Neuer

Neuer a jucat titular în cele doua partide cu Olanda (scor 2-4) și Irlanda de Nord (scor 2-0). Căpitan la echipa națională, Neuer nu s-a sfiit să critice declarația lui Ter Stegen.
”Am auzit despre asta (ce a declarat Ter Stegen). Nu a spus nimic când eram la echipa națională. Cred că suntem o echipă și ar trebui să facem tot ce putem ca echipă. Nu știu dacă ceea ce a spus ajută echipa.
Nu e prima dată când Ter Stegen spune asta. Sunt fericit de cum joc și de responsabilitățile mele. Nu pot spune altceva. Sunt mulți portari foarte buni. Discuția nu este corectă față de Bernd Leno și Kevin Trapp. Înțeleg că cei care nu joacă nu sunt satisfăcuți, dar important este succesul echipei și trebuie să ne sprijinim unul pe celălalt” a fost replica lui Manuel Neur.

Ter Stegen, criticat

Declarația lui Ter Stegen a fost întâmpinată cu critici în Germania. Fostul portar de la Borussia Dortmund sau Arsenal, Jens Lehmann, a vorbit pentru Sky: ”Manuel este mai bun, are totul, este complet. Dacă pierzi cu 4-0 în fața lui Liverpool, nu poți emite pretenții. Eu am ajuns la echipa națională când aveam 27 de ani. Ter Stegen încă mai are timp” a declarat Lehmann. Culmea, acesta a fost într-o situație similară în cariera sa la echipa națională, fiind în duel direct cu legendarul Oliver Kahn.
Ter Stegen a continuat discursul și i-a răspuns dur lui Neuer: ”Nu poți să vorbești despre competiție pe posturi și să te aștepți ca jucătorii care nu au evoluat să fie fericiți. Manu (Manuel Neuer) nu trebuie să spună nimic despre sentimentele mele, este opinia mea personală. Dacă vedeți modul în care m-am comportat în ultimii ani, atunci asemenea declarații (precum a lui Neuer) sunt inadecvate” a mai spus Ter Stegen.
Liga
Ter Stegen, omul meciului câștigat de Barcelona la Mallorca. Reacția lui Xavi
03/01/2022 LA 07:14
Liga
Xavi se răscoală: "E o nebunie ce facem!". Barcelona, obligată să joace, deși are 16 absenți
01/01/2022 LA 20:01