Selecționerul naționalei U21 a României, Mirel Rădoi, s-a bucurat enorm de succesul categoric cu 3-0 în fața unei contracanditate la calificarea la Campionatul European din 2021.
"Se pare că se simt bine băieții de la naționala de tineret la Ploiești. Aveam mari emoții înainte de meci, mă gândeam că planul revanșei poate nu va funcționa. Dar mă bucur că totul a decurs cum ne-am propus și nu pot decât să-i felicit.
A durat până au luat pulsul jocului, a fost și acel moment psihologic la acea eliminare la Under 19, dar în repriza a doua au fost mai încrezători. Adrian Petre a intrat foarte bine, mă bucur când jucătorii care intră pe teren aduc un plus, altfel ne-ar arăta că am luat decizia corectă când i-am lăsat pe bancă. El ne-a arătat în această seară că am greșit, e foarte bine acest lucru, aceasta este atitudinea pe care ne-o dorim.
Serie A
Fotbalistul debutat de Rădoi la națională, pe lista a două cluburi din Serie A! Unde ar putea ajunge
12/01/2022 LA 14:41
Am avut staff-ul și psihologul nostru discuții cu el (Olimpiu Moruțan), am încercat să-l facem să nu resimtă presiunea și să se relaxeze. E clar că (lui Drăguș) îi lipsesc anumite lucruri, dar eu sunt mulțumit de cum s-a prezentat din punct de vedere tactic.
Cred că lupta pentru primele 2 locuri se dă între România, Ucraina și Danemarca, Finlanda poate fi o surpriză plăcută. E nevoie neapărat de o victorie cu Irlanda de Nord, altfel tot efortul depus astăzi a fost în zadar" a spus Mirel Rădoi la Pro X.

"Suntem un grup unit"

Atacantul celor Esbjerg, Adrian Petre, a intrat în repriza secundă a partidei cu Ucraina U21 și a reușit o dublă pe final.
"Am intrat bine, am știu care este rolul meu. Nu știu la primul gol, a fost un clinci, vreau să cred că eu l-am marcat. E o victorie bună, importantă, în fața campioanei mondiale la Under 20. Sper ca antrenorii să nu se obișnuiască să mă țină rezervă, încerc să fiu mereu pregătit.
E normal să scârțâim puțin la început, însă cred că de acum vom crește pentru că suntem un grup unit la fel ca generația trecută. Sperăm să câștigăm și următorul meci cu Irlanda de Nord. Toate echipele sunt puternice și se luptă pentru primul loc în grupă. Noi suntem principalii favoriți și am arătat acest lucru în această seară.
Nu a fost un sentiment plăcut (după înfrângerea cu Danemarca) sper să ne luăm revanșa aici" a spus Adrian Petre la Pro X.

"Mă bucur mult că mi-am luat revanșa"

Olimpiu Moruțan a deschis scorul în partida cu Ucraina, fiind o revanșă pentru jucătorul celor de la FCSB după eliminarea suferită de Romania U19 în fața Ucrainei în urmă cu un an. Atunci, Moruțan a fost eliminat iar Ucraina a întors rezultatul.
"Sunt foarte fericit că am marcat că am marcat în această seară, dar mai fericit că a câștigat naționala. M-am bucurat când am văzut că am picat în grupa cu Ucraina. Celor care m-au sprijinit după momentul din urmă cu un an le mulțumesc, iar celor care nu m-au sprijinit le spun că m-au ambiționat.
Trebuie să luăm fiecare meci în parte și să ne calificăm. (Mirel Rădoi) Ne-a încurajat, ne-a felicitat și ne-a spus că dacă o ținem tot așa vom ajunge departe" a spus Olimpiu Moruțan.
Fotbal
"Am trecut clasa!" Ce notă și-a dat Mirel Rădoi după mandatul de la naționala României
26/12/2021 LA 09:02
Romanian Liga I
Mirel Rădoi și-a ales favoriții din Liga 1! + Cine sunt stranierii preferați ai fostului selecționer
25/12/2021 LA 15:43