Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Interviu cu Alex Pașcanu: "Cred că Leicester poate să câștige titlul în Premier League"

Cosmin Cioboata

Actualizat 13/11/2019 la 18:30 GMT+2

Înainte de meciul naționalei de tineret cu Finlanda U21, Eurosport a vorbit cu Alex despre atmosfera din vestiar, Jocurile Olimpice de anul viitor, selecționerul Mirel Rădoi și perioada petrecută la Leicester

alex pascanu

Credit imagine: Eurosport

Alex Pașcanu este unul din jucătorii de bază din naționala de tineret a României, care a adunat deja 21 de selecții pentru "tricolorii mici". Pașcanu s-a aflat în apărarea României U21 și la Campionatul Europeana din vară, unde naționala antrenată de Mirel Rădoi a ajuns până în semifinale. Fundașul de 21 de ani a fost convocat pentru "dubla" cu Finlanda (mâine, ora 20:00) și Irlanda de Nord (19 noiembrie, ora 19:30), din cadrul preliminariilor Campionatului European de Tineret din 2021.
Alex Pașcanu a fost cumpărat de campioana CFR Cluj în această vară de la Leicester, în schimbul a 600.000 de euro.
alex pascanu
Eurosport a vorbit cu Alex despre cele mai interesante subiecte, iar interviul îl poți vedea mai jos.
  • Ce simți atunci când porți tricolorul în piept?
Este o senzație de nedescris și o mândrie foarte mare pentru mine și familia mea. Este un sentiment extraordinar să știu că îmi reprezint țara. Sper s-o fac cât mai bine în următoarea perioadă.
  • Cum privești aventura de la Jocurile Olimpice de anul viitor?
Este ceva la care visez de când eram copil. Este prima oară după foarte mulți ani când România va merge la Olimpiadă și sunt sigur că va fi o amintire pe care n-o voi uita vreodată.
alex pascanu

Pașcanu: "Ar fi un vis incredibil să câștig medalia de aur!"

  • Părinții tăi vor veni cu tine și la Tokyo?
Da, cel mai probabil vor veni. Au fost alături de mine și la Campionatul European din Italia și în perioada petrecută în Anglia, așa că îi voi lua cu mine și în Asia.
  • Cum vei reacționa dacă vei câștiga medalia de aur?
Ar fi un vis pe care îl am de foarte mult timp. În primul rând trebuie să mergem acolo și să fim concentrați la jocul nostru. Dacă suntem la fel de uniți cum am fost până acum, cu siguranță vom realiza ceva măreț.
alex pascanu
  • Cum l-ai descrie în trei cuvinte pe Mirel Rădoi?
Respect, responsabilitate și încredere. Toate acestea au contribuit enorm la ascensiunea naționalei de tineret în ultimii ani. Atmosfera creată a fost foarte bună, iar acesta este meritul lui Mister.
  • Care e jucătorul de la națională cu care te înțelegi cel mai bine?
Nu pot să aleg unul singur. Aici suntem ca o adevărată familie și cu toții ne înțelegem ca frații.
alex pascanu

Pașcanu: "Leicester are șanse la titlul din Premier League!"

  • Crezi că Leicester poate termina în TOP 3 în Premier League?
Da, cu Leicester orice este posibil. Chiar dacă va fi greu din cauza lui Liverpool, eu cred că are șanse să câștige și titlul, la fel cum a făcut-o și în urmă cu trei ani. Mi-ar plăcea măcar să încheie pe loc de UEFA Champions League.
  • Care crezi că este secretul lui Vardy, care la 32 de ani este golgheter în Premier League?
Secretul lui este munca. În fiecare zi trage tare la antrenamente, alături de ceilalți colegi. Anul acesta au o echipă foarte tânără și mă bucur că sunt pe locul doi.
  • Ce părere ai despre prietenul tău, Chilwell, care a ajuns titular la naționala Angliei?
Ben este un jucător foarte bun și îmi place enorm stilul său. Am crescut cu el și cred că este printre cei mai buni fundași stânga din lume, la ora actuală. A avut un sezon excelent anul trecut, iar în acest an continuă să fie la același nivel.
alex pascanu
Pașcanu a bifat 50 de meciuri pentru echipa a doua a lui Leicester și a înscris și un gol. De când a ajuns în Gruia, fundașul de 21 de ani a jucat numai de două ori, împotriva lui FCSB și Poli Iași.
În schimb, la naționala de tineret Pașcanu a bifat toate cele trei partide din preliminariile Campionatului European, contra Danemarcei, Ucrainei și Irlandei de Nord. Naționala pregătită de Mirel Rădoi se află pe locul trei în grupă, la trei puncte în spatele liderului Danemarca U21.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo