Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anglia, prima echipă calificată în finala Campionatului European de fotbal feminin din 2022

Bianca Dumitru

Publicat 26/07/2022 la 23:48 GMT+3

Anglia este prima echipă calificată în finala Campionatului European de fotbal feminin din 2022. Echipa Sarinei Wiegman a eliminat-o în semifinale pe Suedia, scor 4-0.

Anglia - Suedia (Euro 2022)

Credit imagine: Twitter

Echipa națională de fotbal feminin a Angliei este prima finalistă a Campionatului European din 2022. Jucătoarele antrenate de Sarina Wiegman au trecut în semifinale de Suedia, formația de pe locul 2 din clasamentul FIFA, pe care au învins-o cu scorul de 4-0.
Suedezele, care au ajuns vara trecută până în finala Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, nu au putut să le țină piept englezoaicelor, care au ajuns la 11 victorii consecutive în toate competițiile.
Mead, Bronze, Russo și Kirby au marcat cele 4 goluri din semifinală, aducând calificarea în finala competiției europene pentru a treia oară în istorie.
La meciul disputat pe stadionul Bramall Lane din Sheffield au fost prezenți peste 28.600 de oameni.
Anglia a câștigat până acum două medalii de argint și două de bronz. Pentru aurul pus la bătaie în această vară pe teren propriu, echipa lui Wiegman o va înfrunta pe învingătoarea din semifinala Germania - Franța, programată miercuri seară, de la ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo