Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul avocatului lui Glen Kamara, după scandalul uriaș din meciul Rangers - Slavia Praga

Cosmin Cioboata

Actualizat 20/03/2021 la 18:48 GMT+2

Continuă să apară reacții după scandalul momentului din fotbal, petrecut în meciul dintre Rangers și Slavia Praga, în returul optimilor UEFA Europa League.

Kudela, în momentul în care l-ar fi abuzat rasial pe Kamara

Credit imagine: Eurosport

Un incident teribil a avut loc joi seară, la finalul meciului Rangers - Slavia Praga, scor 0-2, din returul optimilor UEFA Europa League. Glen Kamara, mijlocașul lui Rangers, l-a bătut cu pumnii în față pe Ondrej Kudela, fundașul Slaviei, pentru o insultă rasistă.
În minutul 87, în timp ce un jucător al Slaviei se afla întins pe gazon după un fault, Kudela s-a dus la Kamara și i-a șoptit ceva la ureche, acoperindu-și gura cu mâna.
Cuvintele rostite l-au înfuriat teribil pe Kamara, care a răbufnit și le-a atras atenția arbitrilor că fundașul ceh i-a adresat o insultă rasistă. Scos din sărite, mijlocașul lui Rangers a fugit după Kudela pe teren, dar ceilalți jucători au intervenit și l-au oprit.
Kudela i-a înfuriat pe jucătorii lui Rangers, probabil cu o remarcă rasistă

Kamara a dezvăluit ce i-a spus Kudela în timpul meciului Rangers - Slavia Praga

Kamara n-a mai putut fi oprit însă după meci. Pe tunelul care duce către vestiare, mijlocașul a vrut să-și facă singur dreptate și l-a lovit cu pumnii în față pe Kudela, lăsându-l plin de sânge.
În această dimineață, Kamara a publicat un comunicat oficial, în care a dezvăluit expresia folosită de Kudela în timpul duelului de pe Ibrox:
"În timpul meciului de joi cu Slavia Praga, Kudela se certa cu un jucător al lui Rangers și după ce am încercat să intervin, mi-a spus să tac și apoi mi-a spus <O secundă, prietene>. Apoi a venit la mine, și-a acoperit gura cu mâna, s-a apropiat de urechea mea și a rostit următoare cuvinte: <Ești o maimuță nenorocită, știi și tu că asta ești>", se arată în scrisoarea publicată de Kamara.
Dezvăluirea lui Kamara a ajuns repede pe primele pagini din presa britanică. Câteva ore mai târziu, avocatul mijlocașului finlandez a oferit și el o reacție, vorbind despre așteptările pe care le are din partea UEFA.

Anunțul avocatului lui Glen Kamara, după scandalul din meciul Rangers - Slavia Praga

Forul suprem a demarat o anchetă în urma incidentelor de pe Ibrox. Avocatul Aamer Anwar a oferit un interviu pentru Sky Sports, în care a spus că se așteaptă ca Ondrej Kudela și clubul Slavia Praga să primească "sancțiuni exemplare" din partea UEFA.
"De-a lungul timpului, UEFA a afișat pe stadioane mai multe bannere împotriva rasismului, precum <Arată cartonașul roșu rasismului!> sau <Elimină rasismul din fotbal!>. Dacă aceste acțiuni contează cu adevărat pentru oficialii UEFA, atunci ar trebui să nu aibă deloc toleranță.
De prea mult timp, răspunsurile primite de jucătorii de culoare care au fost victime ale rasismului au fost mai mult simbolice. Glen vrea să vadă o anchetă robustă, în care să fie aplicate sancțiuni exemplare împotriva jucătorului (n.r. - Kudela) și clubului (n.r. - Slavia Praga).
Am înțeles că Slavia Praga a negat comentariile rasiale adresate lui Glen de jucătorul lor. Modul în care clubul îl apără pe jucăto este complet lipsit de sens. În timpul meciului, Kudela a mers la Glen, și-a acoperit gura cu mâna, și i-a adresat injurii, numindu-l <maimuță>.
Faptul că Slavia Praga i-a luat apărarea lui Kudela, spunând că doar l-a înjurat pe Glen, numindu-l <om> (n.r. - în engleză, "guy"), pur și simplu nu are sens. Aceasta este o oportunitate reală pentru UEFA să ia atitudine. Lumea urmărește ce se întâmplă", a spus Aamer Anwar, pentru Sky Sports.
În continuare, UEFA va analiza incidentele petrecute pe Ibrox și va lua o decizie finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo