Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul lui Mikel Arteta, după ce Arsenal a ratat calificarea în finala Europa League: "Veți vedea!"

Cosmin Cioboata

Publicat 07/05/2021 la 08:09 GMT+3

Arsenal a ratat calificarea în finala UEFA Europa League, după ce a remizat în manșa retur din penultimul act, scor 0-0 (1-2, la general), cu Villarreal. "Tunarii" aveau nevoie de un gol pe Emirates pentru a obține locul în finală, însă acesta nu a venit. Acum, formația londoneză se află aproape de o contraperformanță extrem de dureroasă: primul sezon fără cupe europene, după 25 de ani.

Mikel Arteta

Credit imagine: Getty Images

Arsenal n-a reușit să întoarcă rezultatul din tur, 1-2, împotriva lui Villarreal și a ratat calificarea în finala Europa League. Mikel Arteta n-a găsit tactica potrivită în partida retur de pe Emirates, iar spaniolii, conduși de Unai Emery, au obținut egalul (0-0) de care aveau nevoie pentru a merge în ultimul act de la Gdansk. Acolo, "Submarinul galben" se va lupta pentru trofeu cu Manchester United.
Acum, "tunarii" se află aproape să rămână în afara cupelor europene, pentru prima oară după 25 de ani. Arsenal nu mai poate câștiga vreun trofeu în actuala stagiune, iar în Premier League se află abia pe locul 9, la 5 puncte sub poziția a 7-a, ocupată de Liverpool și care asigură calificarea în Conference League. De notat că formația de pe Emirates are și un meci în plus față de "cormorani".
Mulți dintre fanii lui Arsenal s-au săturat de stilul lui Mikel Arteta și își doresc o schimbare pe banca tehnică. La fel cum își doresc și la nivelul conducerii. "Tunarii" nu îl mai vor pe patronul Stan Kroenke și deja au început protestele prin care îi solicită să vândă clubul. În spațiul public a apărut un om de afaceri suedez care este dispus să cumpere Arsenal: Daniel Ek, CEO-ul Spotify.

Anunțul lui Mikel Arteta, după ce Arsenal a ratat calificarea în finala Europa League

În ciuda sezonului dezastruos al lui Arsenal, Arteta consideră că încă este omul potrivit pentru banca "tunarilor". La finalul meciului cu Villarreal, managerul spaniol a arătat o neașteptată doză de optimism, deși jocul prestat nu le dă prea multe motive de speranță fanilor londonezi:
Întrebat dacă încă este încrezător în capacitatea sa de a conduce echipa, Arteta a răspuns scurt: "Da".
"Cred că posturile tuturor se află sub atentă observație (n.r. - nu doar al lui). Nu aș continua aici dacă nu aș crede că sunt capabil să îmi ridic de jos jucătorii. Veți vedea. Nu sunt doar cuvinte... vom demonstra pe teren.", a spus Mikel Arteta, după meciul de pe Emirates.
Cel mai probabil, Arteta va fi demis de la cârma lui Arsenal la finalul sezonului, indiferent dacă va reuși să califice sau nu echipa într-o cupă europeană.
Arsenal mai are la dispoziție 4 etape pentru a prinde pe ultima sută de metri un loc în viitorul sezon european. Duminică, de la ora 21:00, "tunarii" vor juca pe teren propriu, împotriva lui West Brom (Eurosport 1), echipă aflată cu un pas în Championship. Chelsea (deplasare), Crystal Palace (acasă) și Brighton (deplasare) sunt echipele pe care Arsenal le va înfrunta apoi, în ultimele 3 runde.
Programul Premier League - 8-9 mai
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo