Minutul 87, Sevilla. La scorul de 1-1 la general și avantaj in vederea calificării pentru spanioli după golul reușit la Cluj, Păun marchează. Arbitrul central este avertizat din camera VAR că faza trebuie revăzută. Traore a atins mingea cu mâna în timpul fazei, iar centralul leton Andris Treimanis decide anularea reușite, iar Sevilla trece mai departe în optimile Europa League.
https://i.eurosport.com/2020/02/28/2785656.jpg
Dan Petrescu a protestat vehement și are susținerea lui Ion Crăciunescu. Acesta a explicat pentru Digisport cum vede această fază.
Romanian Liga I
E deja Dan Petrescu la "cuțite" cu oficialii CFR-ului? "Nu știu cine e, nu l-am adus eu"
ACUM 7 ORE
Mingea îl lovește în mână, nu mâna lovește mingea. Traore mișcă puțin mâna, dar o mișcă în mod firesc. Nici nu avea timp să lovească mingea. VAR-ul nu poate să intervină asupra unei decizii dată de arbitru, doar dacă este o situație clară. Această este o situație discutabilă. El duce mâna într-o mișcare normală. VAR-ul nu avea de ce să intervină în această situație. Este o fază în zona gri, după părerea mea. Eu nu dădeam niciodată henț
https://i.eurosport.com/2020/02/28/2785654.jpg

"VAR nici nu trebuia să intervină", spune Crăciunescu

Fostul mare arbitru, Crăciunescu merge chiar mai departe și anunță că intervenșia VAR, în sine, e o eroare.
Cei de la VAR trebuie să intervină când e o fază clară și când nu e niciun dubiu! Dumneavoastră spuneți că mingea lovește mâna. Pentru mine asta e clar. Mingea lovește mâna, nu mâna lovește mingea! Traore mișcă mingea în mod firesc
Cristi Balaj îl contrazice pe Crăciunescu pentru Gazeta Sporturilor.
E henț clar în afara oricărui dubiu. Regulamentul e clar: dacă mingea atinge mâna unui jucător, după care echipa acelui fotbalist marchează gol, reușita se anulează! Tocmai de aceea, centralul nu a fost să vadă faza, pentru că nu e vorba de a interpreta dacă și-a creat un avantaj, dacă a fost intenție etc. Cei din cabină trebuiau doar să judece dacă a fost sau nu atinsă mingea cu mâna. Decizia centralului este perfect regulamentară
https://i.eurosport.com/2020/02/28/2785655.jpg
Eurosport.ro a contactat singurul expert român în VAR. Sorin Stoica este arbitru profesionist în America de 9 ani și a fost în echipa care a ajutat implementarea sistemului în MLS. Acum, Sorin Stoica este în camera VAR la meciurile din campionatul american, MLS, de doi ani și jumătate. Aceasta susține varianta lui Cristi Balaj.
Decizia de a se anula golul a fost corectă, perfect în conformitate cu noul Regulament IFAB 2019/2020. În actual regulament - "Legile jocului", hențul are interpretări diferite pentru un atacant față de un aparator. În cazul atacantului nu contează intenția, poziția mâini sau distanța, dacă un gol se marchează imediat. Pentru un fundaş toate aceste considerente contează în luarea deciziei finale. Prin urmare, ambele decizii pentru (în tur) şi împotriva (retur) CFR-ului au fost corecte. De asemenea, pentru că în meciul de aseară nu e nevoie de interpretare (este foarte relevant contactul mingiei cu mâna), ci doar de o imagine clară care să demonstreze respectivul contact (minge-mână/braț), conform UEFA și FIFA arbitrul nu trebuie să meargă la monitor să vadă faza respectivă. E de ajuns informatia VAR-ului şi e obligat să urmeze instrucțiunile acestuia în ceea ce priveşte reluarea exactă a jocului.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Lovitură pentru Dan Petrescu! Un jucător important de la CFR Cluj, OUT de la meciul cu Craiova
IERI LA 10:35
Romanian Liga I
Dan Petrescu vrea să scape de unul dintre titularii folosiți de Marius Șumudică la CFR Cluj
18/09/2021 LA 11:32